Sunday , April 28 2024

Camera Deputatilor a respins definitiv amnistia si gratierea

Camera Deputatilor a respins, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistia si gratierea.

Initiativa a fost respinsa cu 176 de voturi “pentru”, doua abtineri si un vot impotriva, a transmis pe Facebook deputatul Iulian Bulai.

“Votat pentru. Vrem normalitate. Am convins PSD ca locul criminalilor si coruptilor este in puscarie, nu in libertate. Mergem spre victorie!”, a scris Bulai.

Bulai a precizat pe Facebook ca, miercuri, deputatii ALDE nu s-au prezentat la munca.

“ALDE a iesit de la guvernare. Se pare ca a iesit si din Parlament.

Astazi niciun deputat ALDE nu s-a prezentat la munca. Lipsa lor anticipeaza moartea politica a acestui partid la fel de vinovat ca si PSD. Sper sa nu se mai reinventeze in alta pacaleala pentru romanii de buna credinta”, a spus el.

USR a transmis pe Facebook un punct de vedere dupa ce proiectul legislativ privind amnistia si gratierea a fost respins.

“Astazi, in Camera Deputatilor a fost respinsa legea privind gratierea unor pedepse, dar PSD a amanat o decizie privind recursul compensatoriu, una dintre prioritatile sesiunii extrordinare.

In timp ce PSD si aliatii sai tergiverseaza o decizie privind recursul compensatoriu, alti si alti criminali si violatori ies de dupa gratii in baza acesti legi.

Potrivit ultimelor date ale Administratiei Nationale a Penintenciarelor, 840 de detinuti eliberati in urma recursului compensatoriu erau condamnati pentru omor, 191 pentru trafic de minori si 566 pentru viol”, a notat USR pe Facebook.

ziare.com

 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …