Tuesday , April 30 2024

Dinamo, pusa la respect de CFR Cluj

CFR Cluj s-a impus pe terenul lui Dinamo, în etapa a 31-a a Ligii I.

Dinamo şi CFR Cluj au încheiat etapa a 31-a a Ligii I, vineri seară, ardelenii impunându-se în Ştefan cel Mare cu scorul de 2-1, după ce gazdele au deschis scorul.

“Câinii” au început mai bine meciul, încercându-l în câteva rânduri pe Mihai Mincă, aflat la post de fiecare dată, şi au deschis scorul în minutul 14, când Ionel Dănciulescu a transformat un penalty obţinut de Torje.

Dinamo nu a rămas prea mult în avantaj, CFR egalând cu şansă, la o fază la care un şut din afara careului al lui Mureşan l-a lovit pe Buş, dar mingea a ricoşat la Batin, care a trimis-o în plasă (min. 20). Echilibrul s-a menţinut până la pauză, iar la reluare “câinii” parcă nu s-au mai regăsit şi au cedat iniţiativa.

“Călcâiul lui Ahile” în acest sezon la Dinamo, apărarea a gafat din nou în minutull 76, când Emil Dică i-a pasat foarte bine lui Panin, surprinzându-l pe Bordeanu, care nu a reuşit să-l împiedice pe fundaşul ardelean să centreze în faţa porţii, de unde Hora, abia intrat pe teren de trei minute, a împins mingea în plasă.

Nimic nu s-a mai schimbat pe final, mai ales că antrenorul clujenilor, Alin Minteuan, inspirat la introducerea lui Hora, a operat două schimbări menite să ajute la conservarea rezultatului.

CFR a jucat inteligent şi pragmatic în Ştefan cel Mare şi a ajuns la cota de 44 de puncte în Liga I, rămânând însă pe locul 10, ocupat şi înaintea acestei runde. Dinamo rămâne cu 50 de puncte şi a coborât pe locul 5, fiind devansată de Rapid, care i-a luat faţa după ce a câştigat derby-ul cu Steaua.

Componenţa echipelor:

Dinamo:
Bălgrădean – Bărboianu, Găman, Grigore, Bordeanu – Torje, Mărgăritescu, C. Munteanu (Ţucudean 71), Alexe – Dănciulescu (Pătraşcu 80), Ganea (Bakaj 56). Antrenor: Ioan Andone.

CFR:
Mincă – Panin, Cadu, Rada, Veloso – E. Kone (Sare 89), Mureşan, E. Dică, Nicoară – Buş (Hora 73), Batin (Peralta 80). Antrenor: Alin Minteuan

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …