Monday , April 29 2024

Suceveni ce locuiesc în colibe lânga Napoli, cercetati pentru racolarea de persoane pentru cersetorie

N 27 de persoane, dintre care [apte au fost re]inute luni, sunt cercetate de poli]i[tii BCCO Suceava [i procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava, pentru trafic de persoane, dup\ ce au adus în Italia cel pu]in 45 de persoane care s\ practice cer[etoria sau munca la negru n victimele erau racolate din România, în special din jude]ul Suceava, unde li se pl\teau [i li se facilitau ob]inerea pa[apoartelor [i transportul pân\ în Italia n
Potrivit unui comunicat comun al BCCO [i DIICOT Suceava, cercet\rile fa]\ de cele 27 de persoane se fac într-un dosar penal din 2004, rezultat din disjungerea cercet\rilor dispus\ printr-un rechizitoriu din 2004, când au fost trimi[i în judecat\ al]i 17 suspec]i.
În urma cercet\rilor s-a stabilit c\, începând cu anul 2000, mai multe familii din ora[ul Gura Humorului s-au stabilit în Casa Nuovo-Casoria, o zon\ periferic\ a ora[ului italian Napoli, sub un pod, locuind în colibe [i corturi.
Membrii acestor familii au practicat munca la negru [i cer[etoria în folos propriu, ob]inând diferite câ[tiguri materiale, ceea ce a determinat extinderea interesului acestor familii pentru recrutarea [i transportul în Italia a unui num\r cât mai mare de persoane, cu scopul prest\rii unor activit\]i de acela[i gen, persoanele fiind, majoritatea, recrutate din cadrul comunit\]ii de unde provin.
Astfel, victimele erau racolate din România, în special din jude]ul Suceava, unde li se pl\teau [i li se facilitau ob]inerea pa[apoartelor [i transportul pân\ în Italia.
Conform Mediafax, la sosirea în ora[ele de destina]ie, persoanele aduse în Italia constatau c\ au fost induse în eroare, pa[apoartele fiindu-le confiscate de trafican]i [i zilnic erau trimise în ora[ pentru a câ[tiga bani din cântat [i cer[it, iar seara predau to]i banii câ[tiga]i.
Astfel, în aceast\ cauz\ se fac cercet\ri în cazul a cinci grupuri infrac]ionale organizate care au la baz\ criteriul familial, constituite pentru trafic de persoane, fiind audiate pân\ în prezent peste 45 de victime.
În cursul zilei de luni, cu sprijinul poli]i[tilor din Poli]ia Gura Humorului [i al jandarmilor, s-a reu[it identificarea [i audierea a [apte suspec]i cerceta]i: Gheorghe D. (40 ani), Carola A. (36 ani), Alexandru C. (63 ani), Reghina D. (58 ani), Codru] D. (29 ani), Alexandru D. (35 ani) [i Iosif V. (57 ani), to]i din ora[ul Gura Humorului.
Procurorul de caz a dispus punerea în mi[care a ac]iunii penale fa]\ de ace[tia pentru constituire a unui grup infrac]ional organizat [i trafic de persoane, ei fiind re]inu]i pentru 24 de ore.

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …