Sunday , April 28 2024

Vernisaj al expoziției „Bucovina, mănăstirile trăiesc” la Muzeul Național Liechenstein

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii „Buco­vina, mănăstirile trăiesc”, realizată de artistul fotograf german Oliver Mark. Prima oprire a fost la Muzeul Național Liechenstein. Vernisajul expoziției a avut loc pe 20 martie și s-a desfășurat în prezența Excelenței sale dl.Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, a doamnei dr. Caroline Hilti, membru fondator al Consiliului Liechtensteinisches Landesmuseum, a directorului Muzeului Național Liechenstein, dr. Rainer Vollkommer, a directorului Muzeului Bucovinei, dr. Constantin Emil Ursu, a directorului Muzeului de Artă Ion Irimescu, Falticeni, preotul Teodor Brădățanu și a preotului Iachint de la mănăstirea Sf.Ioan Iacob Corlățeni, Pojorâta și, nu în ultimul rând, a autorului Oliver Mark.

„Colaborarea cu Oliver Mark, a început în 2017 cu expoziția de fotografie  Beru­eh­mtheiten- Celebrități, deschisă la Muzeul de Istorie.

Ca urmare a acestei fructu­oase colaborări, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat Viața monahală din Bucovina, la mănăsti­rea Moldovița și la Schi­­tul de călugări Ra­rău, observând și înregistrând pe pelicula viața din mănăstire. Imaginile surprinse de fotograful artist, prezentă publicului european specificitatea , dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăsti­rile ortodoxe din Bucovina”, informează un comunicat remis de Muzeul sucevean.

Expoziția (care cuprinde 30 de fotografii) este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark, în perioada cât a stat la cele două mănăstiri și va sta în Liechenstein până pe 2 iunie 2019. Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin în luna iunie 2019. (O.S.)

 

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …