Monday , May 6 2024

Andrei Dorin Rusu a devenit triplu campion național indoor

Atletul pregătit de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei s-a impus miercuri, în proba de 1.500 de metri din cadrul Campionatelor Naționale de Sală, atât la seniori, cât și la tineret. Aseară, Rusu a devenit campion național la tineret și în proba de 800 de metri. Alți doi sportivi de la CSU Suceava au urcat pe podium în proba de aruncare a greutății

Andrei Dorin Rusu a cucerit medalia de aur în proba de 1.500 de metri, miercuri, în prima zi a Campio­natelor Naționale de Atletism Indoor ce se desfășoară în sala “Lia Manoliu” din București.

Sportivul pregătit de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a obținut titlul național atât la seniori, cât și la tineret, după ce a trecut linia de sosire cu timpul de 3 minute, 50 de secunde și 52 de sutimi, la doar 24 de sutimi de secundă în fața următorului clasat, Adrian Garcea.

Tot miercuri, Marius Mus­teață și Alin Firfirică, sportivi pregătiți de Ioan Zanfirache și Daniela Costian la CSU Suceava, au urcat pe podium în proba de aruncare a greutății. Musteață a cucerit argintul, cu o performanță de 17 metri și 99 de centrimetri, în timp ce Firfirică a luat bronzul cu o aruncare de 17 metri și 7 cen­trimetri, într-o probă câștigată de un alt atlet trecut pe la CSU Suceava, Andrei Gag, care a devenit campion național cu o performanță de 19 metri și 93 de centimetri.

“M-am decis în ultima clipă să particip la această probă după o discuție cu antrenoarea mea. Eu fac disc, iar pentru mine aruncarea greutății este ceva inedit. Mă bucur mult că am aruncat peste 17 metri și că am reușit să cuceresc o medalie în această probă. A fost un concurs frumos la greutate. Mi-a plăcut atmosfera de la Naționale. În ceea ce privește aruncarea discului, în acest sezon îmi doresc să fac baremul de calificare și mai apoi țintesc o medalie la Campionatul Mondial de la Tokyo”, a declarat Firfirică pentru fra.ro.

Aseară, în ultima reuniune a Campionatelor Naționale de Atletism Indoor, Dorin Andrei Rusu (Dorna Vatra Dornei) a mai cucerit o medalie de bronz în proba de 800 de metri seniori și aurul la tineret. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

”Argumentele tăcute” ale Învierii lui Hristos – Pastorala ÎPS Părinte Calinic la Praznicul Învierii Domnului – 2024

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER, ȘI DREPTMĂRITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR Har, pace și …