Monday , May 6 2024

Patru tentative de suicid într-o singură zi

Două tinere și o adolescentă de 14 ani au înghițit câte un pumn de medicamente. O tânără de 19 ani, a încercat să-și taie venele, după ce s-a certat cu mama sa

Patru tinere au ajuns sâmbătă la unitățile spitalicești din județ, după ce au încercat să-și încheie socotelile cu viața.

Iulia T. în vârstă de 19 ani din comuna Vulturești a ajuns la Spitalul Municipal Fălticeni, după ce a înghițit cinci pastille de Xanax. Tânăra le-a povestit cadrelor medicale că nu putea să doarmă și a considerat că aceste medicamente îi vor face bine. A fost găsită în stare de semi-conștiență de către concubinul său, care a sunat la 112. Un echipaj al Ambulanței a preluat-o și a transportat-o la unitatea spitalicească din Fălticeni. Pacienta a fost diagnosticată cu intoxicație medicamentoasă și internată pentru tratament de specialitate.

O copilă în vârstă de 14 ani, din comuna Marginea, a ajuns sâmbătă, la Spitalul Municipal Rădăuți, după ce a înghițit zece pastile de Relaxirem. Se pare că adolescenta a recurs la acest gest, pe fondul depresiei, aceasta având și niște discuții contradictorii și mama și bunica sa. Fata a fost găsită de către mama sa, într-o stare de amețeană și semi conștiență, aceasta sunând îngrozită la Ambulanță. Cadrele medicale au diagnosticat-o cu intoxicație voluntară medicamentoasă și au internat-o pentru a fi ținută sub supraveghere.

O tânără în vârstă de 19 ani, din municipiul Rădăuți, a încercat să se sinucidă cu lama unei ascuțitori. Mai exact, aceasta a desfăcut lama și a încercat să-și taie venele de la mâna stângă. Tatăl ei a fost cel care a găsit-o sângerând și a solicitat ajutor. Maria F. a fost diagnosticată în urmă cu ceva timp, cu depresie iar în prezent urma tratament de specialitate. Se pare că tânăra a avut o discuție în contradictoriu cu mama sa, ceea ce a făcut-o să recurgă la acest gest extrem. Femeia a fost internată la Spitalul Municipal Fălticeni, în timp ce oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a întâmplat totul.

O femeie în vârstă de 29 de ani, din comuna Bosanci a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce a înghițit mai multe medicamente, cu alcool. Aceasta a ajuns la spital, sâmbătă seara, în jurul orelor 19.00, fiind adusă cu mașina personală, de către concubunul său. Femeia le-a povestit cadrelor medicale că a înghițit mai multe medicamente de Tador, cu aproximativ 700 de grame de Gin tonic. Văzând că nu mai suportă durerile, i-a cerut bărbatului să o ducă la spital. După o evaluare a cadrelor medicale, pacienta a fost diagnosticată cu intoxicație medicamentoasă voluntară, fiind supusă unor tratamente și investigații de specialitate. (C.R.)

Vezi si

”Argumentele tăcute” ale Învierii lui Hristos – Pastorala ÎPS Părinte Calinic la Praznicul Învierii Domnului – 2024

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER, ȘI DREPTMĂRITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR Har, pace și …