Monday , April 29 2024

Percheziții acasă la un individ care a vândut petarde unui copil de 10 ani, care a ajuns apoi la spital

În urma probatoriului administrat  la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus, în cadrul activităților informativ-operative specifice des­fă­­șurate privind vătămarea corporală a unui băiat de 10 ani, din orașul Vicovu de Sus, căruia la 1 decembrie 2018, i-a explodat o peterdă în mână în momentul în care intenționa să o aprindă, s-a reușit identificarea lui P. Petru-Radu, de 65 ani, din orașul Vicovu de Sus, care a oferit spre vânzare articolul pirotehnic, care a dus la vătămarea corporală. În cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de ,,nerespectarea legii privind regimul materiilor explo­zive”.

În urma consultării cu procu­rorul care supraveghează urmărirea penală, în baza referatului cu ­pro­pu­nere de încuviințare a perche­ziției domiciliare, la 11.12.2018, Judecătoria Rădăuți a admis cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, încuviințând pecheziția domiciliară la imobilul lui P. Petru-Radu. În baza mandatului de perche­ziție, polițiștii orașului Vicovu de Sus,  împreună cu un tehnician cri­minalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, în dimineața zi­lei de miercuri au percheziționat imobilul respectiv, ocazie cu au fost identificate și ridicate 600 bucăți petarde din categoria P1.

În cauză s-a întocmit  dosar de cercetare penală privind infracțiunile de „vătămare corporală din cul­pă” și ,,nerespectarea legii pri­vind regimul materiilor explo­zive”.

Reamintim că în seara zilei de 1 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 că unui copil de 10 ani, din orașul Vicovu de Sus, i-a explodat o petardă în mâ­nă. Din discuțiile purtate cu mama copilului a reieșit că în jurul orei 18.00, acesta s-a întors acasă de la joacă cu mâna dreaptă bandajată și i-a spus că în timp ce intenționa să aprindă o petardă, acesata i-a explodat în mână. La fața locului a sosit un echipaj SMURD care a transportat copilul la Spitalul Municipal Rădăuți unde a fost diagnosticat cu „traumatism la nivelul mâinii drepte – degetul mare”, fiind transferat la Spitalul Municipal Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea îngrijirilor de spe­­cia­­litate. (O.S.)

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …