Sunday , April 28 2024

Luhan despre programul „Erasmus”: „Acest program european se va bucura de o larga participare din partea tinerilor români”

Europarlamentarul Petru Luhan, în calitate de vicepre[edinte al tinerilor europarlamentari PPE, sus]ine programul european “Erasmus pentru tinerii antreprenori”, care î[i propune s\ stimuleze spiritul antreprenorial, competitivitatea [i dezvoltarea companiilor nou înfiin]ate, precum [i a IMM-urilor din Uniunea European\.
“Acest program reprezint\ o [ans\ pentru tinerii întreprinzători care doresc s\ lanseze sau s\ dezvolte o afacere. De asemenea, este o oportunitate pentru tinerii români care doresc s\ beneficieze de experien]a în afaceri a altor tineri europeni sau a întreprinderilor europene moderne. Sunt convins c\, a[a cum programul Erasmus pentru mobilitate universitar\ a avut un succes enorm  în rândul tinerilor din România, [i acest program european se va bucura de o larg\ participare din partea tinerilor români” consider\ Petru Luhan, care a adus în discu]ie acest program [i în cadrul Inter-Grupului pentru Tineret al Parlamentului European.
Europarlamentarul Petru Luhan îi invit\ pe tinerii antreprenori s\ acceseze site-ul www.luhan.ro sau  www.erasmus-antrepreneurs.eu [i s\ aplice la acest program de schimb de experien]\.
“Voi avea mai multe întâlniri cu organiza]iile de tineri din România [i îi voi încuraja s\ participe la acest program. Pentru România este esen]ial ca în aceast\ perioad\ s\ valorifice fondurile structurale pe care le prime[te de la Uniunea European\ [i s\ încurajeze participarea cet\]enilor la acest gen de programe”, a concluzionat Petru Luhan.
Programul “Erasmus pentru tinerii antreprenori” este o ini]iativă a Comisiei Europene [i a Parlamentului European, care ofer\ tinerilor antreprenori [ansa unui schimb de experien]\ transfrontalier la nivelul Uniunii Europene, în vederea acumul\rii de experien]\ în domeniul afacerilor. De asemenea, antreprenorii experimenta]i pot aplica pentru a-[i diversifica afacerea, pentru a-[i dezvolta activitatea [i pentru formarea unor noi leg\turi la nivel european. Acest program le va permite tinerilor antreprenori europeni s\ petreac\ pân\ la 6 luni de munc\ al\turi de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a înv\]a cum s\ î[i dezvolte [i s\ î[i îmbun\t\]easc\ propria afacere.Antreprenorii noi [i cei experimenta]i pot candida pentru program pe site-ul http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/, [i vor stabili contactul cu organiza]ia de intermediere pe care o doresc, completând formularul online.
Când se ajunge la o în]elegere (planuri de lucru, sarcini, responsabilit\]i), se poate realiza vizita în str\in\tate. Aplican]ii trebuie s\ ]in\ cont de urm\toarele criterii: s\ fie persoane hot\r=te s\ înceap\ propria lor afacere sau care au ini]iat-o în ultimii 3 ani. Trebuie s\ demonstreze un background educa]ional [i profesional solid [i s\ aib\ o idee de afaceri viabil\, s\ fie rezident permanent într-unul din statele membre UE [i s\ î[i demonstreze motiva]ia de a lucra împreun\ cu un antreprenor experimentat din alt stat al Uniunii.Beneficiile aduse de acest program sunt utile, practice [i numeroase.
Perioada de pân\ la 6 luni de desf\[urare a programului în compania unui antreprenor experimentat [i care a avut succes în domeniul s\u, în alt stat membru, în perspectiva acumul\rii unor cuno[tin]e de baz\ pentru dezvoltarea propriei întreprinderi este de mare folos perioadei de ini]iere a oric\rei întreprinderi mici [i mijlocii.
De asemenea, în]elegerea cadrului legislativ din alt stat membru, îmbun\t\]irea cuno[tin]elor limbilor str\ine, apartenen]a la o re]ea european\ de antreprenori de succes, precum [i oportunit\]ile de colaborare [i dezvoltare a unei afaceri transfrontaliere sunt doar unele dintre avantajele acestui program.

Vezi si

O mașină a luat foc pe centura Sucevei (FOTO, VIDEO)

Duminică, în jurul orei 10.30, un autoturism a luat foc pe  centura ocolitoare a municipiului …