Sunday , April 28 2024

VIDEO. O noua gafa marca Viorica Dancila: Se fac stadioanele Rapid si Giulesti. Apoi… Arcul Triumf

dancila

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a lansat o noua gafa in spatiul public, legata de fotbal, dupa ce acum nu foarte mult timp, intr-o sedinta de Guvern, a pronuntat EURO “douazeci-douazeci”.
Prezenta luni intr-o emisiune televizata, Dancila a vorbit despre stadioanele care vor trebui construite pentru EURO 2020 in Bucuresti. Ea a fost intrebata de moderator daca peste doi ani vor fi finalizate cele 3 stadioane, e vorba de Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf, iar seful Guvernului a raspuns:
“Se vor face. Ati vazut ca deja sunt trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid si… (dupa o pauza de gandire).. Giulestiul, Dinamo, Rapid si Giulesti”, a punctat Dancila la Romania TV.
Cand moderatorul emisiunii i-a atras atentia ca stadionul echipei Rapid este chiar Giulestiul de care vorbea, Dancila a rectificat, pronuntand, insa, si de data aceasta incorect: “Dinamo, Giulesti si Arcul Triumf, cel de rugby. Se fac cele trei stadioane”. Moderatorul o completeaza “Arcul de Triumf”.
In aceeasi emisiune, Dancila a avut si o explicatie pentru felul in care a pronuntat Euro 20-20: dupa 9 ani de Bruxelles, unde se pronunta 20-20, “este normal ca acest lucru sa incerci sa il duci mai departe”.
Declaratia completa a prim ministrului Dancila a fost: “Sa stiti ca foarte multi au spus… au vazut in acest lucru o greseala. Ganditi-va ca eu sunt de 9 ani la Bruxelles. La noi se… La Bruxelles exista orizont 20-20, Euro 20-20. Cand 9 ani ai vorbit asa, este normal ca acest lucru sa incerci sa-l duci mai departe. Dar de-acum incolo voi zice doua mii douazeci”.
In programul de modernizare in vederea organizarii Campionatului European de fotbal 2020 au intrat 4 stadioane: Dinamo, Rapid, Steaua si Arcul de Triumf.
ziare.com

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …