Sunday , April 28 2024

Incendiu puternic la rafinăria din Ploieşti

incendiu

Un incendiu a izbucnit joi după-amiază în curtea Rafinăriei Astra din Ploieşti. Pompierii au intervenit de urgenţă.
ISU Prahova anunţă că focul s-a manifestat la un rezervor dezafectat in care se aflau reziduuri petroliere de pacura. La fata locului s-au deplasat două echipaje de Pompieri si o Ambulanta SMURD, incendiul manifestandu-se pe o suprafata de aproximativ 100mp, scrie phonline.ro.
Focul a fost lichidat, pompierii actionand pentru racirea rezervorului. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au intervenit, joi după-amaiză, pe platforma fostei rafinării Astra, situată în cartierul de sud al Ploieştiului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un rezervor cu o capacitate de 50 de metri cubi, în care erau depozitate reziduuri petroliere, respectiv păcură.
În momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la faţa locului, flăcările se extinseseră pe o suprafaţă de o sută de metri pătraţi. Focul a fost stins în scurt timp, fără ca cineva să fi fost rănit.
În zona în care s-a produs incendiul se făceau lucrări de sudură, astfel încât una dintre cauzele probabile ale incendiului este o scânteie produsă de electrozii aparatului.
 
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …