Tuesday , April 30 2024

MS a anuntat ca in Romania s-au inregistrat sapte cazuri de infestare cu West Nile. Doua persoane au murit

.
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in Romania s-au inregistrat sapte cazuri de infectare cu West Nile, iar doua au decedat, ministerul anuntand forurile europene si alertand comisiile de specialitate.
Cele sapte cazuri de West Nile s-au inregistrat in Sibiu (doua), Constanta, Galati, Dolj, Teleorman si Bucuresti.
Cele doua persoane care au decedat din cauza virusului si a altor afectiuni asociate aveau 75 si 79 de ani.
Alte doua cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt in evaluare, a precizat ministrul Cseke, adaugand ca acestea s-au inregistrat in Cluj si Mures.
Demnitaruo a declarat ca au fost 80 de persoane testate, din care au fost confirmate cele sapte cazuri, din care doua au decedat.
Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.
Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi sau aplicand substante chimice care pot indeparta tantarii.
Totodata, oamenii sunt sfatuiti sa monteze plase contra tantarilor la geamuri si usi sau sa foloseasca substante specifice pentru indepartarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea tantarilor, este recomandata inlaturarea recipientelor cu apa statuta.
Specialistii arata ca este obligatorie prezentarea de urgenta la medic pentru orice simptom de boala, respectiv febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri abdominale sau musculare si articulare.
Totodata, autoritatile locale trebuie sa ia masuri de dezinsectie pentru distrugerea tantarilor.
Virusul West Nile, transmis de tantari, a fost identificat in vara acestui an si in Grecia, unde a provocat zeci de decese.
In Rusia, cel putin cinci persoane au murit in urma infectarii cu virusul West Nile in regiunea Volgograd, unde au fost inregistrate 116 cazuri de imbolnavire, au anuntat, in 24 august, serviciile sanitare locale, citate de AFP.

Vezi si

UDMR, pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar …