Sunday , April 28 2024

Europarlamentarul Viorica Dancila, propusa premier de PSD

Astăzi s-a stabilit cine va fi noul premier propus de PSD, într-o nouă ședință a CExN PSD. Este vorba de europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă. 
viorica dancila

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost votată aproape în unanimitate în CEx să fie premierul susținut de PSD. A fost o singură abținere. Ședința conducerii PSD s-a încheiat. Viorica Dăncilă este șefa organizației de femei din PSD și conduce grupul PSD din Parlamentul European.
Comitetul Executiv al PSD merge deci miercuri la Cotroceni cu propunerea de premier – Viorica Dancila, presedintele Organizatiei de femei a PSD si liderul europarlamentarilor social-democrati.
Ecaterina Andronescu a fost propusă pentru funcția de premier, însă a refuzat nominalizarea, fiind imediat aplaudată.
În ultimele zile, Viorica Dăncilă s-a remarcat prin criticile la adresa lui Mihai Tudose.
Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963, la Roșiori de Vede.
Ea este membră în PSD din 1996 și președintele organizației de femei a PSD din octombrie 2015. Între 2008-2009 a fost consilier județean din partea PSD la Consiliul Județean Teleorman.
Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM. Începând din 2009 este europarlamentar PSD.
surse: Digi 24, ziare.com

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …