Monday , April 29 2024

Un bărbat din Rădăuţi a bătut un botoşănean şi i-a furat microbuzul în contul unei datorii mai vechi

Un bărbat de 51 de ani, din Rădăuţi, a bătut un botoşănean de 36 de ani, l-a dat jos de la volanul microbuzului său şi i-a furat vehiculul. Agresorul a fost arestat preventiv pentru tâlhăriepolitie

La data de 4 ianuarie 2018, la ora 20.30, un echipaj din cadrul Secţiei 4 Po­liţie Rurală Gălăneşti, în timp ce patrula pe raza satului Măneuţi, comuna Frătăuţii Vechi, a oprit pentru control un microbuz Mercedes Benz Sprinter. In urma verifi­cării documentelor prezentate de către şo­fer s-a stabilit că acesta se numeşte Stefan Marcu, de 51 de ani, din municipiul Rădăuţi.

Din microbuz, pe uşile din spate, a co­bo­­rât un tânăr, care a fost identificat în persoana lui Vasile Marcu, din oraşul Vicovu de Sus. La scurt timp după oprirea microbuzului, la ora 20.41, s-a reclamat furtul acestui vehicul.

Având în vedere aceste aspecte, a fost întrebat şoferul Stefan Marcu despre mo­dul în care a intrat în posesia microbuzului, acesta declarând că proprietarul ma­şinii este Ilie Timofte, de 36 de ani, din oraşul Darabani, judeţul Botoşani, care ar fi avut o datorie la el din vara anului trecut. Pentru a-şi recupera datoria acesta s-a dus în Măneuţi, l-a dat jos de la volan, i-a aplicat mai multe lovituri, apoi s-a urcat la volan şi a plecat, cu intenţia de a ajunge în municipiul Rădăuţi. Ilie Timofte a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Poliţiştii au stabilit faptul că în seara de 4 ianuarie 2018, pe la ora 20.30, Stefan Marcu, de 51 de ani, din municipiul Ră­dă­uţi l-a deposedat prin violenţă pe Ilie ­Ti­mof­­te, de 36 de ani, din oraşul Darabani, judeţul Botoşani, de autoturismul Mercedes Benz Sprinter. În baza probelor administrate de poliţişti s-a dispus reţinerea lui Stefan Marcu pentru 24 de ore. Procurorul de caz a dispus punerea în mişcarea a acţiunii penale şi a propus instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Stefan Marcu pentru o perioadă de 30 zile. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Rădăuţi au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Stefan Marcu, care a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Suceava.

În acest caz sunt continuate cercetările în vederea identificării celorlalţi participanţi la comiterea faptei şi completării probatoriului în ceea ce-l priveşte pe Stefan Marcu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”. (D.Z.)

 

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …