Monday , April 29 2024

Senatul a aprobat legea de respingere a Ordonantei 13

Senatul a aprobat, in plen, proiectul de lege de respingere a OUG 13/2017, dupa dezbateri care au durat aproximativ o ora si jumatate.
senat

S-au inregistrat 100 voturi “pentru”, noua abtineri (PMP a anuntat ca se va abtine la vot) si un vot “impotriva”.
Legea va fi trimisa acum la Camera Deputatilor, decizionala.
Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului si co-presedintele ALDE, a refuzat sa prezideze sedinta plenului si nici nu a dorit sa voteze in acest caz. “Avem o parodie de stat de drept”, a spus Tariceanu de la tribuna Senatului.
Apoi, el a parasit sala inainte de votul final, afirmand ca senatorii ALDE sa decida singuri cum vor sa voteze.
Legea de respingere a OUG 13 a fost anterior adoptata de Comisia Juridica a Senatului.
Cu putin timp inainte de sedinta, Tariceanu declarase ca ordinea de zi a plenului a fost suplimentata cu proiectul de lege de respingere a OUG 13, astfel incat aceasta sa fie “omorata complet” si sa nu mai aiba griji cei care credeau ca “mai misca”.
La randul sau, deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, luni, ca exista riscul ca legea de respingere a OUG 13 sa fie atacata la Curtea Constitutionala si i-a invinovatit pe liderii Opozitiei, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis, ca au creat intreaga disputa juridica pe acest subiect.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …