Wednesday , May 8 2024

Un șofer băut a fost încătușat după ce a accidentat un biciclist și a încercat să fugă de polițiști

Un rădăuțean de 32 de ani, cu o alcoolemie de 0,77 mg/l, a lovit cu mașina un biciclist. El nu a fugit de la locul accidentului decât după ce polițiștii au făcut măsurători și au stabilit că era băut. Agenții l-au oprit în trafic și l-au încătușat deoarece devenise recalcitrant

politie rutiera

La data de 2 decembrie 2016, la ora 18.23, Ion Ianoș, de 32 de ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Cernăuți din localitate, l-a acroșat pe Mihai Iacob, de 47 de ani, din comuna Satu Mare, care se deplasa cu bicicleta în aceeași direcție și care a suferit leziuni ușoare. Ulterior, biciclistul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii Biroului Rutier Suceava l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind alcoolemie zero. Soferul a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg /l alcool pur în aerul expirat.
După efectuarea măsurătorilor de la fața locului, rădăuțeanul s-a urcat în mașina cu care a fost implicat în accident, plecând de la locul accidentului către comuna Dornești. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, reușindu-se blocarea și oprirea sa. Din cauza faptului că șoferul a devenit recalcitrant, acesta a fost încătușat, băgat în autospeciala poliției și dus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde și-a dat consimțământul și i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele lui Ion Ianoș a fost întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. (D.Z.)
 
 

Vezi si

Miercuri începe ultimul modul din acest an școlar, în care elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au de susținut Evaluarea Națională

Miercuri, 8 mai, elevii și preșcolarii revin la cursuri, în modulul 5, ultimul din actualul …