Tuesday , April 30 2024

Execuție în direct – Juventus, victorie scandaloasă în fața Forestei

 Echipa suceveană a pierdut ieri, pe stadionul Areni, în fața liderului Ligii a II-a, cu scorul de 1-2, la finalul unui meci în care “galben-verzii” au evoluat mai bine de o repriză și jumătate în inferioritate numerică, iar oaspeții au marcat golul victoriei dintr-un penalty controversat, acordat în minutul 90+2 . “Avem un gust amar după acest joc. Meciul a trecut, lumea uită, arbitrii uită și ei ce-au făcut aici, Juventus și-a mai adăugat trei puncte în clasament, iar noi rămânem cu regretul că am pierdut. Ne antrenăm fie că-i cald, fie că-i ger, iar dintr-un fluier, năruiește tot”, a declarat antrenorul Cristi Popovici. A fost cea de-a cincea înfrângere consecutivă pentru Foresta, care a coborât pe locul 10 

Liga2. Foresta - Juventus

Foresta este în cădere liberă după cea de-a cincea înfrângere consecutivă în campionatul Ligii a II-a. Trupa antrenată de  Cristi Popovici a pierdut ieri, pe stadionul Areni, în fața liderului clasamentului, Juventus București, cu scorul de 1-2, la finalul unui meci în care “galben-verzii” au evoluat mai bine de o repriză și jumătate în inferioritate numerică, iar oaspeții au marcat golul victoriei dintr-un penalty controversat, acordat în minutul 90^2.
In direct la Digi Sport, formația suceveană a început cum nu se poate mai prost derbyul etapei a XVII-a, prima clasată reușind să deschidă scorul pe Areni încă din minutul 2, când Florin Cazan l-a învins pe Hânțăscu cu un șut deviat de la marginea careului mare.
După un moment de întrerupere a jocului, în care Mihălăchioaie a fost urcat în ambulanță, suspect de ruptură de ligamente, Juventus a trecut pe lângă golul doi în minutul 7, când Chipirliu a scăpat de la limita off-side-ului, dar a șutat slab, fix pe direcția lui Hânțăscu.
Motivați de declarațiile date de Cristi Popovici înaintea meciului, “galben-verzii” au restabilit egalitatea în minutul 13, când Semeghin a centrat de pe partea stângă, Dănilă a șutat necon­vingător din careu, dar mingea s-a dus în plasă la colțul lung.
Oaspeții puteau reveni în avantaj la jumătatea primei reprize, dar Hânțăscu a fost providențial și a respins mingea de sub transversală la lovitura cu capul din cinci metri trimisă de Stoenac.
Echilibrul numeric de pe teren s-a rupt în minutul 23, când Foresta a rămas fără singurul atacant de meserie de pe teren. Marius Matei a încasat direct cartonașul roșu din partea centralului Lucian Rusandru pentru o presupusă lovitură cu cotul asupra lui Stoenac.
Pe fondul unui joc extrem de tensionat, oaspeții au cerut penalty în ­mi­­nu­­tul 44, dar Chipirliu a primit doar un “galben” pentru simulare în careu și cele două echipe au revenit la cabine la ­ega­l­i­tate: 1-1.
In inferioritate numerică, Cristi Po­povici a sunat retragerea în tranșe la pauză, lăsându-l în avanposturi doar pe juniorul Dănilă, mult prea izolat pentru a pune în pericol poarta apărată de Stoian.
In aceste condiții, trupa condusă de Daniel Oprița și Marin Barbu a desenat frumos, dar ineficient în fața unei defensive sucevene care s-a apărat grupat pe două rânduri în fața lui Vlad Hânțăscu.
Fără luciditate în jumătatea adversă de teren, bucureștenii au ajuns în poziție de finalizare abia în minutul 81, când Florea a scăpat pe partea dreaptă, dar a șutut din interiorul careului pe lângă țință.
Prezidată de Gheorghe Chivor­chian, ultima relicvă a Cooperativei din fotbalul românesc, Juventus a plecat totuși cu toate cele trei puncte de pe Areni. Era minutul 90^2 al întâlnirii, când nou-intratul Buhăescu a preluat o minge pe piept în interiorul careului, a fost șicanat ușor de italianul Masella, iar centralul Lucian Rusandru a acordat un penalty care a scandalizat întreg publicul sucevean.
Chipirliu și-a așezat mingea pe punctul cu var de la 11 metri și l-a învins fără probleme pe Hânțăscu, care a plonjat în partea opusă.
Foresta – Juventus București s-a terminat 1-2, iar gruparea din Colentina pășește pe cadavre în drumul spre Liga I. Brigada de arbitri a părăsit gazonul ecortată de forțele de ordine, singurul care a scăpat neapostrofat de spectatorii gazdelor fiind “Magiun” Barbu.
Foresta Suceava: Hânțăscu – Mi­hălăchioaie (‘8 D. Bălan), Masella, Lung, Semeghin – Stănescu – Cerlincă (’87 Al. Mutu), Dănilă (’70 Strugariu), Dumitriu, Drugă – M. Matei. Antrenor: Cristi Popovici.
Juventus București: Stoian – Beța, Mo­rariu, Wallace, V. Dima (’65 Carabela) – Bărbulescu, Băjenaru – Fl. Cazan (’69 Bustea), Chipirliu, Stoenac (‘74 Buhăescu) – Florea. Antre­nor: Daniel Oprița.
Popovici: “Rămânem cu un gust amar după acest meci. Dintr-un fluier ți se năruiește munca de o săptămână”
Cristi Popovici a rămas cu un gust amar după înfrângerea de ieri, fiind de părere că Foresta a fost privată de un punct de către centralul Lucian Rusandru. “Avem un gust amar după acest meci. Toți jucătorii au arătat o atitudine extraordinară pe care vreau să o văd și de acum încolo la echipa noastră. Ideea era să nu pierdem. Era un punct important pentru moral, dar din păcate a trebuit să ne recunoaștem până la urmă învinși. Consider că oaspeții de la Juventus au fost foarte avantajați în acest meci. Când am prins puțin aripi, când jocul era echilibrat, pentru că nu putem spune că Juventus ne-a călărit cât s-a jucat 11 la 11, a venit acea eliminare. In privința penalty-ului, din unghiul în care mă aflam, consider că a fost acordat prea ușor. Chipirliu chiar făcea mișto de jucătorii noștri. Spunea: <<N-a fost nimic, dar a dat asta penalty!>>. Pe lângă faptul că eliminarea lui Matei și penaltyul din prelungiri, ambele ușor acordate, Mihălăchioaie a ieșit accidentat grav și nici măcar nu am primit un fault de complezență. In plus, puteam să primim liniștit trei-patru fauturi în terenul lor, dar au evitat să le acorde pentru a nu merge cu jucătorii noștri înalți în careul advers. Meciul a trecut, lumea uită, arbitrii uită și ei ce-au făcut aici, Juventus și-a mai adăugat trei puncte în clasament, iar noi rămânem cu regretul că am pierdut. Nu avem ce face, arbitrii sunt suverani pe teren, ei conduc, iar dacă te duci și te rățoiești, mai rău faci. Rămâi și mai păgubit. Problema că se întâmplă foarte des la unele echipe. La o adiere de vânt, mingea e pusă direct pe var. Orice contact între jucătorii noștri și ai lor era fault pentru adversar. E clar că te ține în proprii 20-25 de metri, până se ivește un semicontact și îți pune mingea pe var și astfel ai pierdut un meci. Se pare că nu s-a schimbat nimic în 20 de ani, deși sunt Adunări Generale în care se votează schimbări în CCA. Am înțeles că e primul meci a domnului Rusandru după ce a făcut la Botoșani, când a dat penalty pentru gazde deși a fost fault în atac. Sunt oameni, greșesc și ei, dar prea se întâmplă într-o singură direcție. Te doare, pentru că și noi muncim la fel cum muncesc și cei de la Juventus. Ne antrenăm fie că-i cald, fie că-i ger, iar dintr-un fluier, năruiește tot”, a declarat antrenorul Forestei la conferința de presă de la finalul meciului.
cl liga 2
Rezultatele etapei a XVII-a:
Metalul Reșița – CS Afumați 1-2
Dacia Unirea Brăila – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1
CS Balotești – UTA Bătrâna Doamnă 2-4
CSM Râmnicu Vâlcea – Olimpia Satu Mare 0-0
Chindia Târgoviște – Dunărea Călărași 5-0
Politehnica Timișoara – Academica Clinceni 0-1
CS Mioveni – Luceafărul Oradea 1-2
Foresta Suceava – Juventus București 1-2
Unirea Stefănești și FC Brașov au stat.
Ajunsă pe locul 10 în clasament, Foresta va evolua în runda viitoare pe terenul Olimpiei Satu Mare, într-un meci programat miercuri, de la ora 14.00, în direct la Digi Sport și Dolce Sport. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …