Tuesday , April 30 2024

Parcul Sipote, igienizat înainte de Paște

La acțiune au participat peste 200 de copii, de la Scoala Gimnazială nr. 3. și de la Scoala Filadelfia, alături de lucrători de la Domeniul Public al Primăriei, angajați ai SC DIASIL, dar și ai Direcției Silvice Suceava – Ocolul Silvic Pătrăuți 

sipote

Ieri, în parcul Sipote din municipiul Suceava au participat la o amplă operațiune de igienizare peste 200 de copii, de la Scoala Gimnazială nr. 3. și de la Scoala Filadelfia, alături de lucrători de la Domeniul Public al Primăriei, angajați ai SC DIASIL, dar și ai Direcției Silvice Suceava – Ocolul Silvic Pătrăuți.
Viceprimarul Lucian Harșovschi a readus în atenția opiniei publice faptu că parcul Sipote, deși nu este în proprietatea municipiului Suceava, este totuși în administrarea municipalității. De aceea, ieri s-a stabilit ca împreună cu reprezentanții Romsilva – proprietară a terenului aferent parcului Sipote -, dar și cu două școli sucevene, Scoala nr. 3 și Scoala Filadelfia, să se organizeze, în cadrul programului “Scoala altfel”, o operațiune de curățenie în parcul Sipote. Lucian Harșovschi a explicat că Primăria municipiului Suceava întreține în limita legală parcul dendrologic, pe tot parcursul anului, golind coșurile de gunoi, schimbându-se corpurile de iluminat etc. El a arătat că au fost puse la dispoziția participanților la acțiune, de către DIASIL și direcția Domeniului public din Primărie, saci și mănuși pentru colectarea deșeurilor. In paralel, angajații Primăriei, ai DIASIL și ai Direcției Silvice Suceava au intervenit cu dotările proprii, pentru ca operațiunea de igienizare să se desfășoare ca la carte.
Din păcate, entuziasmul organizatorilor a fost afectat de un incident neplăcut: unul dintre copiii participanți la operațiunea de igienizare s-a rănit  serios la gleznă într-o bucată de metal, fiind nevoie și de intervenția unei ambulanțe. (N.R.)
 

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …