Friday , May 3 2024

Copilul care a fost la un pas să fie răpit de un timișorean cu probleme psihice a fost polițist pentru o zi

Băiatul de 10 ani care în urmă cu câteva săptămâni a fost aproape de a fi răpit de un timișorean cu afecțiuni psihice ce îi făcea curte mamei sale, a fost polițist pentru o zi . El a luat parte la mai toate activitățile pe care le poate desfășura un polițist, învățând multe din tainele acestei meserii  

copil politist 2

În fiecare an, cu ocazia zilei de 25 martie – Ziua Poliției Române -, oamenii legii organizează diferite activități în compania populației în slujba căreia se află, pentru a-și serba eroii și pentru a-i aprecia pe cei mai buni. În acest an, pe lângă activitățile instituționale și de promovare organizate, IPJ Suceava a dorit să ofere șansa unui copil cu merite deosebite de a deveni polițist pentru o zi.
Cu câteva săptămâni în urmă, un copil de 10 ani din municipiul Suceava a demonstrat întregii comunități ce înseamnă responsabilitate și spirit preventiv. Abordat de un necunoscut pentru a-l urma într-un vehicul, sub pretextul conducerii de la școală către casă, în baza unei pretinse discuții anterioare cu mama minorului, copilul a refuzat categoric și a informat de îndată conducerea școlii și poliția. În scurt timp, datorită prezenței de spirit a copilului, autorul a fost prins de polițiști.copil politist 1
Tocmai datorită faptului că polițiștii încurajează în permanență astfel de comportament și promovează recomandări cu caracter preventiv, acest tânăr din municipiul Suceava, de numai 10 ani, a fost desemnat să fie polițist pentru o zi și să descopere câteva din tainele muncii de poliție. Însoțit de mama sa, copilul a executat alături de polițiști acțiuni de patrulare pedestră și auto, a participat la acțiuni de promovare a siguranței rutiere și a deprins din secretele prinderii răufăcătorilor.
Echipat în „polițist junior”, micul erou le-a prezentat celor peste 30 de colegi de clasă sediul IPJ Suceava și laboratorul criminalistic. Polițiștii criminaliști i-au dăruit micuțului un echipament de protecție utilizat la cercetarea locului faptei pentru a-i aminti peste ani de experiența inedită.
Ulterior, în sala de festivități a inspectoratului, micul polițist a fost premiat de conducerea IPJ Suceava cu o cupă și o diplomă de excelență, primind totodată rechizite școlare. La finalul unei zile încărcate de emoție, tânărul și-a manifestat recunoștința prin muncă. Echipat în polițist rutier și însoțit de un ofițer de poliție, a dirijat circulația în zona trecerii de pietoni din fața IPJ Suceava, ajutându-și colegii de clasă, dar și noii camarazi polițiști să treacă strada în condiții de deplină siguranță. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Accident între două mașini în fața Centrului de Transfuzii Suceava. O persoană a fost rănită (FOTO)

Joi seara, în jurul orei 19.15, un accident rutier în care au fost implicate două …