Thursday , May 2 2024

Casa unei batrane scormonitoare in buncarele de la piata, distrusa de flacari

N locuin]a Garofinei Simionescu, de 79 de ani, de pe strada Dimitrie Dan, a luat foc din cauze deocamdat\ nestabilite n de ani `ntregi, femeia aduna `n cas\ [i `n curte mai tot ce al]ii aruncau, dar ea credea c\ `i va folosi n casa b\tr=nei a luat foc a doua oar\ `n decurs de doi ani

Casa de pe strada Dimitrie Dan a Garofinei Simionescu, o b\tr=n\ `n v=rst\ de 79 de ani, a fost mistuit\ asear\ de fl\c\ri. Pompierii au intervenit `n timp scurt `ns\ nu au reu[it s\ salveze dec=t  pere]ii imobilului `n care femeia adunase, ani `ntregi, tot ce i se p\rea folositor, de la cartoane [i ziare vechi, la brazi de cr\ciun.
“Nu [tiu cum s-a `nt=mplat. A `nceput s\ ard\ lucruri `n cas\ iar eu am `ncercat s\ sting focul, cu ap\ de la f=nt=n\. Nu am reu[it, focul a fost tot mai mare [i au trebuit chema]i pompierii” a declarat `n fa]a casei `n fl\c\ri b\tr=na de 79 de ani care locuie[te singur\ de mai mul]i ani. So]ul i-a murit cu ani `n urm\ dar Garofina Simionescu are `ns\ un b\iat, care de mult\ vreme este plecat `n Italia. B\iatul nu o prea caut\ de s\n\tate de mult\ vreme [i `n acest fel b\tr=na a devenit o obi[nuit\ pentru lucr\torii din pia]a central\ a Sucevei, care o [tiu c\ obi[nuie[te s\ controb\ie prin bunc\rele pie]ei, c\ut=nd de[euri folositoare. De-a lungul anilor, b\tr=na a adunat `n podul casei, apoi `n camere [i, c=nd nu au mai `nc\put, `n curte, sumedenie de lucruri abandonate de al]ii.
Vecinii care o cuno[teau acum c=]iva zeci de ani ca fiind o femeie respectabil\, s-au `mp\cat c=ndva cu ideea c\ trebuie s\ se p\zeasc\ de orice lucru ce se poate `nt=mpla `n proprietatea Garofinei Simionescu. Mai ales c\ acum c=]iva ani s-a mai petrecut un incendiu `n urma c\ruia casa a fost par]ial reconstruit\, a[ez=ndu-se unul peste altul, c=teva r=nduri de calaburi.
Temerea vecinilor era asear\ c\ `n casa cuprins\ de fl\c\ri se afl\ nu mai pu]in de patru butelii de aragaz, pline, care ar putea s\ explodeze dintr-un moment `n altul. Temerea b\tr=nei se `ndrepta, de asemenea, c\tre aceste butelii. Din fericire, pompierii suceveni au reu[it s\ sting\ focul `nainte ca acesta s\ ajung\ la buteliile dosite `n cas\ de b\tr=n\. (Neculai RO{CA)

Vezi si

USV a scos la concurs șapte locuri de muncă auxiliare

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a scos la concurs, în această perioadă, șapte locuri …