Tuesday , April 30 2024

Primarul Lungu a oferit, ca în fiecare an, 5.000 de sarmale pentru pelerinii veniţi la hramul oraşului

Pentru al unsprezecelea an consecutiv, primarul Ion Lungu, împreună cu soţia sa, a împărţit sarmale, pâine şi apă minerală oamenilor veniţi din ţară să se închine la moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.  “Chiar dacă unii interpretează acest gest ca fiind unul de populism electoral sau demagogie, eu spun că este un simplu gest de ospitalitate bucovineană”, a declarat primarul Lungu. Pentru pelerini s-au asigurat 300 de locuri de cazare, în cinci licee sucevene

 sarmale lungu 1 [800x600]


Ca în fiecare an, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a împărţit 5.000 de sarmale pentru pelerinii veniţi la hramul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou. Alimentele au fost oferite de primar şi de soţia sa, Elena Luminiţa Lungu, dintr-un cort amplasat în apropiere de intrarea principală a Mănăstirii. “A mai trecut un an şi pentru cel de-al 11 – lea an consecutiv, eu împreună cu familia mea, oferim sarmale pelerinilor care vizitează oraşul la această mare sărbătoare. Dorim să ne adresăm celor care vin din Maramureş, în special de la Borşa, cei care fac un efort deosebit şi dorm în curtea Mănăstirii”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.sarmale lungu 2 [800x600]
Primarul Ion Lungu a declarat că pentru pelerinii sosiţi la hramul Mănăstirii, s-au asigurat 300 de locuri de cazare în cinci licee sucevene. Aceştia au fost duşi la locurile de cazare de mai multe microbuze coordonate de şeful Poliţiei Locale, Viorel Horodenciuc.
“Ca şi în ceilalţi ani, ne-am pregătit şi cu spaţii de cazare, astfel încât, la ora 20:00 avem mai multe mijloace de transport care îi transportă pe pelerini la cinci licee din municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.
Primarul ţinut să precizeze că gestul pe care îl face an de an, împreună cu soţia sa, de a oferi sarmale şi apă pelerinilor nu este unul de populism, ci este unul care ţine de atitudinea ospitalieră care este în părţile Bucovinei şi pe care el o consideră a ţine de normalitate.
“Chiar dacă unii interpretează acest gest ca fiind unul de populism electoral, sau demagogie, eu spun că este un simplu gest de ospitalitate bucovineană. Trebuie să arătăm că suntem oameni ospitalieri, chiar dacă eu şi familia mea împărţim 5.000 de sarmale, sunt convins că multe alte mii de sarmale sunt împărţite de către gospodinele din oraşul Suceava şi vreau să le mulţumesc pe această cale”, a mai spus primarul municipalităţii sucevene.
Menţionăm că încă de ieri după amiază, la Mănăstire au început să sosească pelerini şi comercianţi pentru a fi siguri că au un loc rezervat la hramul bisericii. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …