Monday , May 6 2024

Plan de “ofensiva turistica” pentru Bucovina in 2011

N pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava vrea ca proiectele europene de promovare turistic\ “Pa[tele `n Bucovina”, “Hora Bucovinei” [i “Pelerin `n Bucovina” s\ fie prezentate la c=t mai multe t=rguri interna]ionale de turism

Consiliul Jude]ean (CJ) Suceava inten]ioneaz\ ca anul acesta s\ fie unul al ofensivei turistice iar pre[edintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, inten]ioneaz\ ca s\ pun\ foarte mult accentul nu doar pe proiectele pentru care a ob]inut finan]are european\ nerambursabil\, ci [i pe o prezen]\ activ\ la t=rgurile de turism din afara ]\rii. El a declarat, dup\ o `nt=lnire cu reprezentan]ii asocia]iilor din turism din jude]ul Suceava la care au participat reprezentan]i ai pensiunilor din Sucevi]a, Humor [i Vama, c\ anul 2011 va `nsemna o ofensiv\ pe plan extern pentru promovarea Bucovinei ca destina]ie turistic\, urm=nd s\ fie lansate ofertele turistice `n cadrul mai multor t=rguri de profil din Viena, Torino, Munchen, Paris [i chiar New York.
Pe l=ng\ proiectul “Cr\ciun `n Bucovina” pentru finan]area c\ruia s-au ob]inut fonduri europene, CJ Suceava a atras fonduri nerambursabile [i pentru proiectele “Pa[tele `n Bucovina”, “Hora Bucovinei” [i “Pelerin `n Bucovina”. Aceste proiecte sunt cele care urmeaz\ a fi promovate la t=rgurile respective de turism, primul dintre acestea urm=nd a avea lco la Viena unde se va pune accentul pe promovarea proiectului “Pelerin `n Bucovina”. Pe de o parte, acest proiect urmeaz\ s\ aib\ caracter permanent iar pe de alt\ parte, acest poriect este `n colaborare cu autorit\]ile austriece [i va avea ca punct de plecare pelerinajul din preajma S\rb\torii Adormirea Maicii Domnului. Totodat\, `n programul “Pelerin `n Bucovina” urmeaz\ s\ fie incluse Parcul Na]ional C\limani, Codrii Seculari de la Sl\tioara, Salina Cacica sau Valea Bistri]ei Aurii.
Proiectul “Pelerin `n Bucovina”, ini]iat de Consiliul Jude]ean Suceava, este finan]at prin POR-Axa V, fiind deja semnat contractul de finan]are [i urmeaz\ s\ fie implementat `n cursului anului 2011. Pentru proiectul “Pelerin `n Bucovina” vor fi aloca]i 1,184 milioane de lei pentru realizarea unui spot publicitar care va fi difuzat timp de dou\ s\pt\m=ni pe un post na]ional de televiziune, despre hramul M\n\stirii Putna [i s\rb\toarea Fecioarei Maria de la Cacica. De asemenea, va fi f\cut\ publicitate pe panouri electronice celor dou\ evenimente de pelerinaj catolic [i ortodox `n Bucovina cu prilejul S\rb\torii Adormirea Maicii Domnului, vor fi tip\rite bro[uri [i un album, va fi construit\ o pagin\ web, va fi finan]at\ participarea la un t=rg de turism na]ional [i va fi organizat un festival de muzic\ [i tradi]ii biserice[ti la Cacica [i un festival de folclor la Putna. De men]ionat c\ proiectele cu finan]are european\ nerambursabil\ au avut o valoarea medie de aproximativ 200.000 de lei fiecare.
Tot referitor la promovarea turistic\, Gheorghe Flutur a mai spus c\ este de dorit ca s\ fie o diversificare tot mai mare a serviciilor oferite. Pentru c\ unul din punctele de atrac]ie pe perioada derul\rii proiectului “Cr\ciun `n Bucovina” a fost moc\ni]a, Gheorghe Flutur a precizat c\ unul din aspectele pe care s-ar putea insista este tocmai acela al amplific\rii acestor servicii. De aceea, se dore[te ca CJ Suceava s\ preia `n administra]ie traseul de linie ferat\ Vama – Frumosu – Vatra Moldovi]ei – Moldovi]a. Este un proiect ceva mai vechi care prevede preluarea acestei linii de cale ferat\ [i modificarea acesteia `n a[a fel `nc=t s\ se poat\ amenaja ca traseu turistic pe care s\ circule un tren de epoc\ cu locomotiv\ cu abur. (D.P.)

Vezi si

Individ băgat în arest după ce, băut bine, a furat un excavator și s-a plimbat prin Dornișoara

Duminică, în jurul orei 13:35, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată  prin  112 de …