Friday , May 3 2024

DEMITERE după GAFA de la MAE: Purtătorul de cuvânt al ministerului a fost eliberat din funcţie

auresdcu-steinmeier

GAFA de la MAE, când ministrul român al Afacerilor Externe i-a înmânat ministrului german de externe, Frank – Walter Steinmeier, o broşură în care pe copertă era imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei, nu a rămas fără urmări. Ministrul Bogdan Aurescu a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, broșura.
O broşură pe coperta căreia era imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei a fost oferită la Bucureşti ministrului german de Externe, pentru a marca 135 de ani de relaţii diplomatice.
MAE a luat măsuri după incident şi precizează, într-un comunicat de presă, că ministrul afacerilor externe a dispus măsura eliberării din funcţie a purtătorului de cuvânt, Brânduşa Predescu.
“În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul afacerilor externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problematica materialului în cauză.”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al MAE şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituţiei spre a fi oferită oaspetelui german.
“MAE reaminteşte că broşura, în variantă tipărită, a fost predată de Agerpres la MAE în dimineaţa zilei de 9 martie a.c., în cursul derulării vizitei oficialului german la Bucureşti. MAE reaminteşte, de asemenea, că, ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta.
Situaţia creată, complet regretabilă, nu a afectat conţinutul substanţial şi atmosfera pozitivă a vizitei demnitarului german în România, şi nici fondul relaţiilor româno-germane.
Pe de altă parte, incidentul a creat o situaţie delicată şi a proiectat o imagine total defavorabilă asupra activităţii MAE, motiv pentru care ministrul afacerilor externe a dispus măsura eliberării din funcţie a purtătorului de cuvânt”, se mai precizează în comunicat.
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broşură pe a cărei copertă era imprimată greşit harta Germaniei. În locul acesteia apărea harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei. Ministerul de Externe a precizat, într-un cominicat de presă, că broşura a fost realizată de agenţia Agerpres şi a fost vorba despre “o eroare tehnică”.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …