Sunday , April 28 2024

Boc: Ieşirea din calendarul Legii salarizării poate amâna tranşa FMI. Guvernul are un plan B

Guvernul dispune de un “plan B” în cazul Legii salarizării, în condiţiile în care ieşirea din calendarul prevăzut pentru adoptarea legii, urmare a suspendării şedinţei Parlamentului destinată citirii moţiunii de cenzură, poate amâna tranşa FMI şi afecta implicit deficitul, a afirmat premierul Boc.
El a declarat, la Parlament, că ieşirea din calendar poate afecta primirea următoarei tranşe din împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), cu efecte negative asupra finanţării deficitului bugetar şi implicit a salariilor şi pensiilor.
Şeful Guvernului a acuzat opoziţia de iresponsabilitate, arătând că reprezentanţii acestora “trag cu gloanţe oarbe în toate părţile” şi au “plăcerea sadică” de a periclita acordul încheiat de România cu FMI.
Premierul a asigurat însă că Guvernul are un “plan B” în acest caz, fără să intre în detalii.
“Vă asigur că, în calitate de prim-ministru, ştiu ce trebuie să fac”, a spus Boc.
Şedinţa Parlamentului în care era programată citirea moţiunii de cenzură pe Legea-cadru a salarizării a fost suspendată de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a anunţat că, în urma apelului nominal, sunt prezenţi doar 225 de parlamentari, nefiind întrunit cvorumul.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …