Saturday , May 4 2024

Criminal sucevean, mort în penitenciarul din Botoşani

Penitenciarul-Botosani [800x600]

Condamnat la 18 ani de închisoare după ce a omorât o bătrână de 79 de ani, fugar vreme de opt ani, Ichim Grigoriciuc, a murit în puşcărie, cel mai probabil din motive cardiace

Un bărbat de 52 de ani din Dărmăneşti, Ichim Grigoriciuc, deţinut în Penitenciarul Botoşani a fost găsit mort ieri dimineaţă în celula sa. Grigoriciuc era condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor calificat. Pentru că nu avea urme de violenţă pe corp s-a stabilit că, cel mai probabil a decedat din cauza unor probleme cardiace.
Bărbatul ajunsese în penitenciar în urmă cu 11 ani, fiind condamnat pentru o crimă ce o comisese acum 19 ani, în 1995, când a omorât în bătaie o bătrână din Dărmăneşti, până la prinderea sa, Grigoriciuc trăind fugar prin străinătate. In 2003, bărbatul care la data comiterii crimei avea 33 de ani, urmărit ge-neral timp de opt ani a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Stamora-Moraviţa şi a fost internat la penitenciarul din Botoşani, pentru ispăşirea pedepsei . In noaptea de 10 spre 11 octombrie 1995, Ichim Grigoriciuc a omorât în bătaie o bătrână de 79 de ani din Dărmănesti-Suceava, localitatea lui natală. El a intrat prin efracţie în casa Elisavetei Tcaciuc, a bătut-o cu bestialitate şi a încercat să o violeze. Ofiterii care au anchetat de-a lungul timpului cazul au spus că Ichim Grigoriciuc a omorât-o pe Elisaveta Tcaciuc şi pentru că o bănuia că i-a făcut vrăji.
Bătrâna a murit la două zile după bătaia pe care a luat-o de la Grigoriciuc. Ea a reusit să-i pună pe poliţisti pe urmele criminalului, însă acesta a fugit la timp din ţară. Una din surorile lui l-a dus cu maşina până la granita de vest a României, Ichim Grigoriciuc de unde a trecut în Iugoslavia, hălăduind prin străinătăţi opt ani, până când a fost prins şi încarcerat. (N.R.)
 
 

Vezi si

Un nou volum al poetului sucevean Doru Mihai Mateiciuc va fi lansat săptămâna viitoare la Biblioteca Bucovinei

Vineri, 10 mai 2024, la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” va avea loc …