Friday , May 3 2024

Un băiat de 16 ani a dejucat o tentativă de înşelăciune prin “metoda accidentul”

bani

Un adolescent de 16 ani a fost sunat şi anunţat că mama sa are nevoie de bani, pentru că a lovit cu maşina o fetiţă pe trecerea pentru pietoni. Minorul şi-a dat seama de faptul că totul este o înşelăciune, astfel că a sunat la 112 şi a reclamat încercarea escrocilor

In data de 11 august 2014, la ora 16.55, Poliţia municipiului Suceava a primit o reclamaţie prin 112 din partea lui S.I., de 16 ani, din localitate, despre faptul că un individ a încercat să îl înşele cu bani după ce i-a spus că mama lui a fost implicată într-un accident rutier. Din verificările poliţiştilor a reieşit faptul că în jurul orei 15.45, în timp ce era acasă, S.I. a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi poliţist şi fără a da vreun nume i-a spus acestuia că mama sa a lovit cu maşina pe o trecere de pietoni o fetiţă, spunându-i cu această ocazie date exacte despre maşina pe care mama sa o are, pentru a-i câştiga încrederea.
Individul i-a spus că pentru a o ajuta pe mama sa trebuie să adune toate bijuteriile, banii, tot ce este de valoare în casă şi să se deplaseze în parcarea hypermarlet-ului Kaufland, cerându-i totodată să nu închidă receptorul pentru a nu pierde legătura telefonică. După ce minorul a ieşit din bloc având asupra sa mai multe bijuterii din aur şi-a adus aminte de recomandările făcute de poliţişti şi conştientizând faptul că niciodată un om al legii nu ar acţiona în acest mod, s-a întors spre casă, moment în care a fost sunat cu număr necunoscut pe telefonul mobil de acelaşi bărbat, care l-a întrebat de ce se întoarce şi nu merge să ia un taxi.
Imediat minorul i-a spus că poliţia nu ar cere aşa ceva de la o persoană, iar acel bărbat a început să devină agresiv în limbaj, motiv pentru care S.I. a mers în casă şi a sunat la 112. In acest caz nu a fost înregistrat nici un prejudiciu. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de înşelăciune. (C.Z.)
 

Vezi si

Accident între două mașini în fața Centrului de Transfuzii Suceava. O persoană a fost rănită (FOTO)

Joi seara, în jurul orei 19.15, un accident rutier în care au fost implicate două …