Monday , April 29 2024

Basescu, catre Boc si liderii UDMR si UNPR: Actuala coalitie va fi la putere pâna în 2012

Pre[edintele Traian B\sescu le-a spus, luni, liderilor PDL, UDMR [i UNPR c\ actuala coali]ie va fi la putere pân\ în 2012, cerând s\ gândeasc\ m\suri pân\ la acest termen [i s\ nu ia în calcul c\ din aprilie nu vor mai fi la guvernare, conform unor surse participante la discu]ii.
Pre[edintele Traian B\sescu a încercat s\ lini[teasc\ UDMR [i UNPR la [edin]a de luni diminea]\ a coali]iei, spunând c\ va men]ine la guvernare actuala alian]\ de partide pân\ în 2012, noteaz\ cotidianul citat.
“Actuala coali]ie va fi la putere pân\ în 2012. Am ni[te atribu]ii constitu]ionale pe care mi le voi îndeplini”, a spus pre[edintele, conform unor participan]i la discu]ii.
“V\ rog frumos s\ gândi]i m\suri pân\ în 2012, nu lua]i în calcul faptul c\ din aprilie nu ve]i mai fi la guvernare”, le-ar fi spus B\sescu. Aprilie era varianta discutat\ în mediile politice ca moment în care Guvernul Boc ar fi putut fi schimbat de pre[edinte.  Sursele citate au precizat c\ B\sescu a încercat astfel s\ potoleasc\ temerile UDMR [i UNPR, speriate de varianta ca PDL s\ se alieze cu PNL la guvernare [i s\ nu mai aib\ ulterior nevoie de al]i parteneri. Mesajul [i B\sescu s-a îndreptat [i c\tre pedeli[tii care vorbesc public despre refacerea Alian]ei DA, fapt care tensioneaz\ [i mai mult rela]iile PDL cu cele dou\ partide partenere la guvernare. t

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …