Sunday , April 28 2024

DNA sesizeaza CSM cu privire la dosarul lui Marian Oprisan. Cauza nu a fost solutionata timp de 8 ani

marian-oprisan

Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat, joi, inspectia judiciara din cadrul CSM referitoare la posibile abateri disciplinare in dosarul Oprisan a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Cluj Napoca pe motiv ca aceasta cauza nu a fost solutionata de peste 8 ani, au declarat surse CSM pentru Hotnews.ro.
Dosarul, in care presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan este acuzat de coruptie, a fost trimis in judecata in iunie 2006.
Dupa 18 termene la judecatoria Focsani, dosarul a fost stramutat la Tribunalul Cluj. Dupa 10 termene dosarul a ajuns la Judecatoria Cluj, de unde s-a plimbat la Inalta Curte, s-a intors Judectoria Focsani ajungand din nou la Judecatoria Cluj iar in tot acest interval nu a fost inceputa cercetarea judecatoreasca, se arata in sesizare.
Din 2010 dosarul se afla pe rolul judecatoriei Cluj Napoca, de atunci fiind acordate 29 de termene din care 4 termene, la solicitarile succesive ale celor 6 inculpati, pentru pregatirea apararii, pentru aducerea lor cu mandat de aducere in vederea audierii, depunerii la dosar a unor precizari scrise.
Intr-o interventie telefonica la Digi  24, presedintele CJ Vrancea explica tergiversarea solutionarii dosarului sau tocmai prin faptul ca DNA a solicitat stramutarea acestuia de la Focsani la  Cluj. Oprisan a afirmat ca DNA a cerut expres Tribunalul Cluj ca instanta care sa judece aceasta cauza, lucru acceptat de magistrati.
Mai multe, pe  HotNews.ro.
 
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …