Tuesday , April 30 2024

UPDATE: O autocisternă cu 20 de tone de motorină a blocat trei ceasuri DN 17 (FOTO)

13 [800x600]

Autocisterna firmei Dagida din Marginea aparţinând fratelui ex – senatorului Orest Onofrei s-a răsturnat într-un şanţ între Ilişeşti şi Stroieşti u traficul pe principala arteră ce face legătura între Moldova şi Ardeal a fost blocat ieri între orele 11 şi 14

O cisternă aparţinând SC Dagida Trans SRL Marginea, firmă a familiei Onofrei, a fostului senator Orest Onofrei şi viitor candidat la PDL pentru alegerile europarlamentare, care transporta aproximativ 20 de tone de motorină s-a răsturnat ieri, în jurul orei 11.00, între localităţile Ilişeşti şi Stroieşti. Incidentul a avut loc pe DN 17, când Gheorghe Pînzari, de 37 de ani, din municipiul Suceava, conducea camionul care tracta o cisternă plină cu 20 de tone de motorină, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă. In urma acestui accident, nu au rezultat victime omeneşti, doar cisterna suferind avarii. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost dus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. El a fost amendat de poliţişti.
Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu trei echipaje în urma acestui accident. Cum prin cele două guri de alimentare ale cisternei picura combustibil, la faţa locului a sosit o altă cisternă şi s-a trecut la transvazarea combustibilului. In tot acest timp echipajele de pompieri au asigurat măsurile de prevenire specifice în astfel de cazuri când există probabilitatea producerii unei situaţii de urgenţă. La ora 12.55, transvarsarea s-a finalizat iar echipajele prezente la faţa locului au început operaţiunile pentru repunerea pe roţi a cisternei. Cu ajutorul pernelor pneumatice şi al altor accesorii din dotarea autospecialei pentru descarcerare grea, pompierii au stabilizat cisterna, iar cele două ulitaje au tras şi au repus pe carosabil autovehiculul, lucru înregistrat la ora 13.22. In urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau persoane care să solicite asistenţă medicală.
Din cauza acestui incident, traficul a fost deviat mai bine de două ore de pe DN 17 Scheia – Păltinoasa pe ruta Suceava – DN 2 – Fălticeni – DN 2E – Gura Humorului. Un autocar care circula pe ruta România – Italia a rămas şi el blocat în trafic circa două ore, aproximativ 40 de persoane care luau drumul străinătăţii fiind nevoiţi să aştepte până când motorina a fost mutată dintr-o cinsternă în alta.
S-a stabilit că autocisterna condusă de Gheorghe Pînzari urma să transporte motorina de la Ilişeşti la Dorneşti. SC Dagida Trans SRL aparţine lui Dănuţ Onufrei, fratele senatorului Orest Onofrei, care are în Marginea o benzinărie, iar în Suceviţa o pensiune pe care după înainte ca aceasta să intre în insolvenţă i-a fost schimbat numele din Dagida în Perla Bucovinei. Obiectiv de Suceava a arătat că la sfârşitul anului trecut pensiunea Dagida de la Suceviţa a intrat în mari incindente de plată, patronul Dănuţ Onufrei a schimba numele firmei în Perla Bucovinei şi a solicitat Tribunalului Suceava deschiderea procedurii insolvenţei. Cât priveşte raţiunea pentru care s-a hotărât ca societatea comercială să intre în insolvenţă, argumentul invocat îl reprezintă datoriile importante pe care le are – 128 miliarde de lei vechi, la care se adaugă o linie de credit BRD de 33 de miliarde de lei vechi, în total 156 de miliarde de lei vechi. Se arată de altfel în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei că firma nu reuşeşte să îşi plătească creditorii, neavând fonduri băneşti suficiente. Datoriile principale sunt, cu excepţia liniei de credit amintite, către Caroli SRL Arbore – 16,1 miliarde lei vechi, Dagida Trans – 1,1 miliarde lei vechi, Mol România -8,8 miliarde lei vechi, RCG Distributions Marginea – 8,5 miliarde lei vechi, Reifenderpneus Cornetu – Dolj – 87,2 miliarde lei vechi, Rompetrol – 5,8 miliarde lei vechi, dar şi către persoana fizică Dănuţ Onufrei – 6,6 miliarde de lei vechi. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …

One comment

  1. ion branzovenescu

    Ar fi cazul ca I.S.C.T.R -ul sa verifice aceasta firma ,soferi nu respecta deloc timpi de condus si repaus,adevarate bombe pe sosea.