Tuesday , May 7 2024

Ilie Sârbu: Există un protocol semnat în 2012 cu UDMR, care prevede cooptarea Uniunii la guvernare. Kelemen Hunor: Nu mai e valabil

sarbu

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat, marţi, că există din 2012 un protocol cu UDMR, care nu s-a realizat, el menţionând că documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii, cu doi miniştri în Cabinet.
„E un protocol din 2012, din decembrie, semnat şi de domnul Crin Antonescu şi de domnul Ponta”, a spus Ilie Sârbu, citat de Mediafax.
El a susţinut că protocolul a rămas valabil, dar nu s-a realizat.
Ilie Sârbu a adăugat că, „dacă UDMR doreşte să-l schimbe”, dacă se va veni cu alte propuneri, se va negocia atunci când va fi cazul.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie pentru a intra la guvernare şi că este prea devreme să se discute de aşa ceva.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se ţină de cuvânt şi faţă de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.
Kelemen Hunor: Protocolul nu mai e valabil, principiile rămân valabile
„Ceea ce am semnat noi, în 2012, am semnat în trei: Victor Ponta, Crin Antonescu și cu mine. Asta înseamnă că acel protocol nu mai este valabil din decembrie 2012, când președintele Antonescu nu a dorit să mergem, în acele condiții, mai departe”, a precizat, marți, Kelemen Hunor.
„Principiile, în schimb, rămân valabile. Principiile pot fi reluate”, a adăugat acesta.

Vezi si

Vremea devine mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult …