Tuesday , May 7 2024

Chelu si ceilalti trei retinuti în cazul Fatuloiu au fost arestati

Catalin Chelu a fost arestat in dosarul incercarii de mituire a lui Dan Fatuloiu
C\t\lin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu [i {tefan Badea au fost aresta]i preventiv, duminic\ diminea]\, de Tribunalul Bucure[ti, pentru încercarea de a-i oferi mit\ secretarului de stat Valentin F\tuloiu.
C\t\lin Chelu este acuzat de dare de mit\ [i cump\rarea influen]ei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu [i [tefan Ni]ache Badea sunt cerceta]i pentru complicitate la infrac]iunea de dare de mit\, informeaz\, duminic\, Direc]ia Na]ional\ Anticorup]ie.
Anchetatorii au stabilit c\, în perioada august – 12 noiembrie 2010, C\t\lin Chelu a promis secretarului de stat în Ministerul Administra]iei [i Internelor, F\tuloiu Dan Valentin, denun]\tor în cauz\, suma de un milion de euro pentru ca acesta s\ î[i îndeplineasc\ în mod necorespunz\tor îndatoririle de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Na]ional de Combatere a Evaziunii Fiscale. Documentul respectiv este fundamentat pe cooperarea inter-institu]ional\ dintre MAI, Ministerul Public, Agen]ia Na]ional\ de Administrare Fiscal\ [i alte institu]ii ale statului. Totodat\, suma a fost promis\ pentru a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizeaz\ pe C\t\lin Chelu, Gabriel Constantinescu [i Antonel Bunu, scopul final fiind solu]ionarea favorabil\ a respectivelor dosare penale.
Promisiunea s-a realizat prin intermediul lui Badea, Bunu [i Constantinescu, care au ac]ionat atât direct cât [i prin intermediul unei alte persoane, spun procurorii.
În acest context, în 12 noiembrie 2010, Chelu a modificat promisiunea ini]ial\ [i a oferit chestorului [ef de poli]ie F\tuloiu suma de 50.000 euro (în numerar) [i foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentând contravaloarea unui teren [i a unei case ce urma a fi construit\ de c\tre omul de afaceri).
Cu ocazia întâlnirii din 12 noiembrie, C\t\lin Chelu a mai oferit aceleia[i persoane cu func]ie de conducere din MAI suma de 300.000 euro, în numerar [i suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case în valoare de aproximativ 120.000 euro, în scopul ca denun]\torul, folosindu-se de influen]a ce deriv\ din func]ia de secretat de stat în Ministerul Administra]iei [i Internelor, s\ intervin\ pe lâng\ directorii din conducerea unei societ\]i comerciale [i s\-i determine s\ întreprind\ demersurile necesare pentru înregistrarea oficial\ a lui Chelu în eviden]ele Registrului Comer]ului în calitate de ac]ionar al respectivei societ\]i comerciale.
În 19 noiembrie 2010, Chelu a remis denun]\torului F\tuloiu suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro), pentru solu]ionarea favorabil\ a dosarelor penale în care cel dintâi [i complicii s\i sunt cerceta]i, ocazie cu care s-a organizat flagrantul. Pentru remiterea acestei prime tran[e de bani, Chelu a fost ajutat de Badea [i Constantinescu.

Vezi si

Vremea devine mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult în următoarele două săptămâni

Vremea în următoarea lună va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar va ploua mult …