Tuesday , April 30 2024

37 de persoane fără adăpost au ajuns duminică seara la Centrul de Noapte Suceava

centrul lumina lina [800x600]

 Marian Pavăl, unul dintre cei rămaşi la adăpost pe timpul zilei, a ajuns sâmbătă seara la Centru după ce aproape şapte ani a trăit pe străzi. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” au identificat zece persoane fără adăpost în seara de duminică

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima vreme şi a ninsorilor, 37 de persoane fără adăpost au ajuns la Centru de Noapte “Lumină Lină” din Suceava în seara de duminică, 26 ianuarie. Aici li s-a oferit o masă caldă, haine curate şi un pat pe care să doarmă, pentru ca ieri cei mai mulţi dintre ei să plece din Centru şi să încerce să câştige câţiva bani, ajutând la datul zăpezii de pe trotuare, din faţa unor locuinţe sau de pe maşini.
Printre cei rămaşi la adăpost care şi-au găsit un loc la Centrul de Noapte “Lumină Lină” este şi Marian Pavăl, un bărbat de aproape 40 de ani din Serbăneşti, comuna Zvoriştea. El a fost dat afară de către concubina lui din locuinţa acesteia în anul 2007, iar după puţin timp a rămas fără un picior din cauza unui accident petrecut la locul de muncă pe care îl avea atunci în localitatea Dornişoara. Din acel moment, neavând nici unde să mai lucreze şi nici un alt venit, Marian a ajuns pe stradă. A încercat de mai multe ori să îşi găsească un loc unde să se adăpostească, o perioadă stând şi la o mănăstire din Câmpulung Moldovenesc, ca mai apoi să ajungă iar pe străzi; actele i-au fost luate de Poliţia din Câmpulung în timp ce se afla pe stradă, iar în ultimul timp îşi găsise adăpost într-o încăpere din incinta gării unde, spunea el, dormea pe saltele, “dar era cald”. Sâmbătă însă, în timpul patrulării echipajelor mixte formate din cadre ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU Suceava cu scopul identificării persoanelor fără adăpost, Marian Pavăl a fost găsit şi transportat, alături de alte opt persoane, la Centrul de Noapte “Lumină Lină” Suceava, unde a putut înnopta, a primit o masă caldă şi unde va mai rămâne o perioadă până i se vor recupera actele şi poate i se va oferi şi un ajutor financiar.
In cursul serii de 26 ianuarie, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost în oraşele Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. Astfel, pe raza municipiului Suceava au fost găsite zece persoane, dintre care numai opt au acceptat să fie transportate la Centrul de Noapte “Lumină Lină” din cartierul “George Enescu” din Suceava, adăpost ce funcţionează cu ajutorul părintelui Minu Mititelu, paroh al Bisericii “Sfânta Vineri” din Suceava.
Pentru că temperaturile de afară se anunţă în continuare scăzute, pompierii militari suceveni vor efectua aceste misiuni de patrulare şi în zilele următoare şi, acolo unde va fi cazul, celor fără adăpost le va fi acordată asistenţă medicală, după care vor fi transportaţi în locurile special amenajate, unde să aibă parte de o masă caldă şi un acoperiş deasupra capului.(Georgiana ONUTA)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …