Monday , April 29 2024

Cutremur puternic, de 7,3, in Japonia. S-a emis alerta de tsunami

seism

Un seism cu magnitudinea de moment de 7,3 s-a produs, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în largul coastelor de est ale Japoniei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS), subliniind că există riscul unui tsunami local.
Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 3.10 (vineri, 20.10, ora României), la adâncimea de 10 kilometri, în Oceanul Pacific, în largul provinciei nipone Honshu (est).
Seismul s-a produs la 325 de kilometri est-sud-est de oraşul Ishinomaki, la 326 de kilometri est de oraşul Namie, la 331 de kilometri sud-est de Ofunato şi la 475 de kilometri est-nord-est de Tokyo.
Centrul de alerte pentru tsunami din Pacific a emis o notificare privind riscul unui tsunami local.
Agenţia Meteorologică Japoneză a comunicat că un tsunami de mici dimensiuni – cel mult un metru – ar putea atinge provincia Fukushima în jurul orei 17.40 (20.40, ora României).
Deocamdată nu există sesizări privind victime sau daune materiale importante după seismul care, potrivit specialiştilor niponi, a avut 6,8 grade.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …