Saturday , May 4 2024

Scandal la cel mai inalt nivel: Telefonul lui Merkel, interceptat de spionajul SUA. Cancelarul german a sunat azi la Obama sa-i ceara explicatii

merkel-obama

Telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel probabil a fost interceptat de serviciile de spionaj americane, anunţă Biroul şefului Guvernului german, precizând că Merkel l-a sunat în această seară pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere explicaţii.
Biroul cancelarului Germaniei a comunicat că există informaţii că telefonul mobil al Angelei Merkel a fost interceptat de servicile secrete americane, relatează Sky News.
În acest context, cancelarul german l-a sunat miercuri pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere clarificări.
“Cancelarul i-a transmis preşedintelui Obama că, dacă informaţiile se vor confirma, această situaţie este total inacceptabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german.
Zilele trecute, presa a dezvăluit activităţi intense ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) de interceptare a telefoanelor cetăţenilor francezi, Parisul catalogând acţiunile drept “inacceptabile”.
În august, presa a dezvăluit activităţi de spionaj ale serviciilor secrete americane care vizau oficiali UE şi din ţări europene, inclusiv germani.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …