Tuesday , April 30 2024

Avocatul Paul Rusu a fost trimis în judecată de procurorii DNA

paul rusu - 2

Avocatul Paul Rusu şi clientul său Dumitru Giurcă au fost trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi că i-au dat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava suma de 5.000 de euro, pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar penal

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Paul Rusu şi Dumitru Giurcă, aceştia fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
Din probatoriul administrat în cauză a reieşit faptul că în data de 12 august 2013, avocatul Paul Rusu, i-a promis 5.000 de euro procurorului Dragoş Bujorean din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra colegui său C.M., de asemenea procuror, cu scopul de a obţine o soluţie favorabilă pentru clientul lui, Dumitru Giurcă, cercetat penal pentru infracţiuni la regimul rutier. Astfel, avocatul Paul Rusu, i-a dat procurorului Dragoş Bujorean în data de 10 septembrie 2013 suma de 3.500 de euro, bani primiţi în cursul dimineţii aceleiaşi zile de la Dumitru Giurcă. In data de 12 septembrie 2013, avocatul Paul Rusu, împreună cu clientul său Dumitru Giurcă, i-au dat lui Dragoş Bujorean, în biroul acestuia de la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, diferenţa de 1.500 de euro, moment în care au fost prinşi în flagrant.
Astfel, prin probele administrate în cauză, respectiv denunţul din 13 august 2013 formulat de procurorul Dragoş Bujorean prin care a denunţat că pe 12 august a.c. a fost contactat de avocatul Paul Rusu care i-a propus ca în schimbul unei sume de bani să-l ajute să obţină o soluţie favorabilă pentru clientul său, Dumitru Giurcă, declaraţiile date de Dragoş Bujorean, interceptările telefonice şi procesul verbal de constatare a momentului primirii diferenţei de 1.500 de euro, în data de 12 septembrie 2013, cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Curtea de Apel Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă. Aceştia şi-au încercat norocul la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă nu au fost puşi în libertate, în timp ce ieri, inculpatul Paul Rusu a înaintat o cerere Curţii de Apel Suceava prin care dorea să fie cercetat în stare de libertate. Magistraţii suceveni i-au respins cererea, menţinându-l în continuare după gratii. La sosirea la Palatul de Justiţie din Suceava, avocatul Paul Rusu s-a afişat ca un infractor trăgându-şi sacoul în cap pentru a nu putea fi fotografiat la faţă de reprezentanţii mass – media.
Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Suceava. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. In cazul în care vor fi declaraţi vinovaţi, inculpaţii Paul Rusu şi Dumitru Giurcă vor primi o pedeapsă cuprinsă între doi şi 10 ani.
Avocatul Paul Rusu a condus cu titlu interimar Organizaţia Judeţeană a Partidului Conservator Suceava începând cu luna decembrie 2011 până în mai 2013, când conducerea PC Suceava a fost preluată de senatorul Mihai Neagu. De asemenea, Paul Rusu a obţinut în luna iunie 2012, la alegerile locale, un post de consilier local în Suceava din partea partidului USL. Acesta a candidat şi la alegerile din decembrie 2012 pentru un post de deputat, din partea USL. Atunci el a obţinut 41,75% din voturile exprimate în Colegiul 2 Burdujeni, fiind învins de actualul deputat Ioan Bălan care a reuşit să primească 43,68 % din totalul voturilor. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …