Tony Blair concureaza pentru premiul de cea mai proasta scena de sex din literatura

15/10/10 ora:5:23pm

Fostul premier britanic Tony Blair concureaz\ pentru premiul pentru cea mai proast\ scen\ de sex din literatur\ pe 2010, cu un pasaj din autobiografia sa, “A Journey”, informeaz\ guardian.co.uk.

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 17-a edi]ie, este acordat de revista Literary Review pentru cea mai bizar\ descriere a unui act sexual dintr-o oper\ literar\, în inten]ia de a-i descuraja pe ceilal]i scriitori s\ redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelent\, o scen\ sexual\ redundant\, de prisos.

Tony Blair a primit astfel o dubl\ insult\ din partea Literary Review, atât în ceea ce prive[te proza de dormitor, cât [i în ceea ce prive[te adev\rul istoric, de vreme ce premiul este dedicat partidelor de sex nereu[ite din literatur\.

Potrivit jurnalistului Tom Fleming, de la Literary Review, “A Journey” este prima oper\ de non-fic]iune care a fost nominalizat\ la acest premiu, declarând despre Blair: “Este un pionier în orice domeniu”.

Fostul premier este nominalizat pentru o scen\ de sex cu so]ia sa, Cherie, dup\ aflarea ve[tii despre moartea liderului laburi[tilor John Smith. “În noaptea aceea m-a leg\nat [i m-a consolat; mi-a spus ce aveam nevoie s\-mi spun\; m-a îmb\rb\tat. În noaptea de 12 mai 1994, am avut nevoie de dragostea pe care mi-a oferit-o Cherie, necondi]ionat. Am devorat-o ca s\-mi dea putere. Eram un animal urmându-[i instinctul”, a scris Blair.

Fleming a declarat c\ Blair se anun]\ a fi un candidat serios anul acesta, avându-i drept concuren]i pe Ian McEwan, cu o scen\ din “Solar”, [i pe Martin Amis, cu o scen\ din “The Pregnant Widow”.

Lista scurt\ a nominaliz\rilor pentru premiul pentru cea mai proast\ scen\ de sex din literatur\ pe 2010 va fi anu]at\ luna viitoare, câ[tig\torul urmând s\ fie cunoscut pe 29 noiembrie.

Anul trecut, Jonathan Littell, câ[tig\torul prestigiosului premiu literar francez Goncourt, în 2006 pentru romanul “Binevoitoarele”, a primit [i Bad Sex in Fiction Award.