Suferințele solistei de la The Cranberries. Dolores O’Riordan era depresivă și a avut o tentativă de suicid

16/01/18 ora:8:55pm

o'riordanDolores O’Riordan, solista The Cranberries găsită moartă luni, într-o cameră de hotel din Londra, ar fi fost extrem de depresivă înainte de moartea ei subită, au dezvăluit prieteni ai artistei.

Dolores O’Riordan, solista de la The Cranberries, care a fost găsită moartă într-o cameră de hotel din Londra, traversa o perioadă extrem de grea şi era depresivă, potrivit prietenilor apropiaţi, relatează Daily Mail.

De altfel, artista a vorbit deschis despre multiplele probleme psihice de care suferea şi chiar a dezvăluit că a încercat să se sinucidă în 2013.

Solista a fost diagnosticată în 2015 cu tulburare bipolară, dar s-a luptat și cu alcoolismul, tulburări alimentare iar în copilărie a fost abuzată, menționează sursa citată.

Dolores O’Riordan a fost cea care a scris “Zombie”, una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei The Cranberries.

Solista născută în orăşelul irlandez Limerick a fost una dintre vocile distincte în muzică anilor ’90.

Cu vocea ei inconfundabilă – când fragilă, când hotărâtă – solista a impus formaţia pe scena rockului alternativ şi a condus-o spre succesul internaţional.

Dar, spre sfârşitul secolului XX, piesele cu mesaje sociale şi politice nu au mai cunoscut acelaşi succes.

Dolores O’Riordan:“Important nu e cât de mult le place o piesă oamenilor. Important este cât de mândru eşti tu de ceea ce ai făcut.”

În 2003, trupa s-a destrămat şi Dolores a lansat două albume solo. Formaţia The Cranberries s-a reunit şase ani mai târziu, iar anul trecut a lansat un album acustic pe care urma să îl promoveze într-un turneu. Mai multe concerte au fost însă anulate din cauza problemelor cu spatele de care suferea solista.

Tot în 2017, cântăreaţa a anunţat că a fost diagnosticată cu tulburare afectivă bipolară, care presupune modificarea anormală şi de lungă durată a dispoziţiei afective.

Cântăreaţa era o admiratoare a Papei Ioan Paul al II-lea, pe care l-a întâlnit de două ori.

Dolores O’Riordan: “Biserica mi-a influenţat mult dezvoltarea ca artist, ca muzician. Am învăţat multă muzică la biserică.”

Artista lasă în urmă trei fiice – cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani.

stirileprotv.ro