Noua moda în Marea Britanie: Sconcsii, animale de companie

12/04/11 ora:8:31pm

Dup\ purcelu[i mititei, arici [i suricate, se pare c\ micii sconc[i, cu bl\ni]a lor moale [i posibilitatea de a se adapta la via]a din cas\, se dovedesc animale ideale pentru familie. St\pânii lor nu se las\ intimida]i de mirosul pe care animalele îl produc atunci când sunt amenin]ate, spunând c\ sconc[ii sunt mai cura]i decât pisicile [i câinii. Se apreciaz\ c\ acum exist\ cam 2.000 de sconc[i ]inu]i ca animale de companie de britanici, iar cererea este în continu\ cre[tere.
Exist\ iubitori de animale care consider\ c\ pisicile sunt prea conven]ionale, iar câinii, prea comuni. Ace[tia n-ar strâmba din nas la un sconcs, animal care începe s\ devin\ un animal de companie tot mai dorit, scrie Daily Mail.
O femeie a pl\tit pentru sconcsul ei 375 de lire, dar sconc[ii pot costa pân\ la 1.500 de lire la magazin. Katie Sleightholme, 30 de ani, care mai are doi câini, 13 purcelu[i de Guineea, trei iepura[i [i trei hamsteri, spune c\ Ella (opt ani), Alfie (cinci ani) [i Maisie (19 luni), cei trei copii ai ei, sunt încânta]i de noul lor animal. \’Uneori, noaptea, vine la mine, îmi doarme pe um\r [i mi se cuib\re[te la gât. Este incredibil de iubitor [i soci
abil. Este mereu în preajma copiilor când se joac\ [i doarme cu cei doi câini. Încerc\m s\-l obi[nuim s\ mearg\ în les\ [i ham, ca s\-l putem plimba cu câinii\’, spune ea.
Un cresc\tor din Bristol afirm\ c\ vinde în jur de 200 de sconc[i pe an. \’Dac\ sunt dresa]i bine când sunt tineri, nu trebuie s\ ne temem c\ ne vor împro[ca cu lichidul lor urât mirositor\’, adaug\ el. (Agerpres)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Jonathan 14/04/2011 la ora 19:10 -

    Cu adevarat trist,deja moda a fost ridicata la un alt nivel,un nivel care afecteaza animalele din intreaga lumea,si nimanui nu pare sa’i pese.Pacat…

    Alex
    Animale pe cale de disparitie