Metallica își amână concertele după ce James Hetfield a fost nevoit să intre la dezintoxicare

28/09/19 ora:4:22pm

Trupa Metallica își amână turneul în Australia și Noua Zeelandă după ce solistul James Hetfield a fost nevoit să reia un program de dezintoxicare, anunță sâmbătă CNN.

Amânarea concertelor programate în perioada următoarea a fost anunțată printr-un mesaj semnat de Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo, ceilalți componenți ai trupei Metallica.

”Așa cum probabil cei mai mulți dintre voi știți, fratele nostru James, se luptă cu dependența de mulți ani. A fost nevoit acum, din păcate să reia un program pentru a se reface. Avem toate intențiile de a ne face drum în partea voastră de lume imediat ce sănătatea și programul ne vor da voie. Vă vom da de știre imediat ce vom fi în stare”, se arată în mesaj.

”Din noum suntem distruși că v-am provocat neplăceri atâtora dintre voi, mai ales fanilor care trebuie să străbată distanțe mari ca să ne vadă spectacolele. Apreciem înțelegerea voastră ca și sprijinul pe care i-l arătați lui James & vă mulțumim că faceți parte din familia noastră, Metallica”, au precizat muzicienii, arătând că banii pentru toate biletele vor fi returnați.

Problemele pe care James Hetfield le-a avut cu dependența de alcool și de alte substanțe a fost surprinsă în documentarul ”Some Kind of Monster”, din 2004, care spune povestea înregistrării albumului ”St.Anger”. În 2016, muzicianul declara că ”frica a fost un factor determinant” în recuperarea sa. În acel moment declara că nu a mai consumat nimic de 15 ani. Vocalistul a mai fost internat pentru dezalcolizare în 2001.