Lady Gaga a dominat MTV Video Music Awards, câştigând opt premii

13/09/10 ora:12:25pm

Lady Gaga şi-a adjudecat în acest an majoritatea premiilor MTV Video Music Awards, câştigând 8 din cele 13 distincţii la care aspira, inclusiv pe cea pentru Cel Mai Bun Videoclip al anului cu piesa ‘Bad Romance’.

Celelalte statuete obţinute în cadrul Galei de la Teatrul Nokia din Los Angeles (California) i-au fost acordate pentru Cel Mai Bun Videoclip Pop, Cel Mai Bun Videoclip al unei artiste, Cel Mai Bun Videoclip Dance (toate pentru ‘Bad Romance’) şi Cea mai Bună Colaborare, pentru duetul ‘Telephone’, cu Beyonce.
Restul distincţiilor MTV Video Music Awards provin de la categoriile tehnice: Cea Mai Bună Coregrafie, Cea Mai Bună Regie şi Cea Mai Bună Editare, toate pentru ‘Bad Romance’.
Cântăreaţa se clasează astfel pe locul doi, în ceea ceea priveşte numărul de premii obţinute de un artist sau o formaţie în această competiţie. Recordul este deţinut de Peter Gabriel, cu nouă premii câştigate în 1987, pentru ‘Sledgehammer’.
La ediţia din acest an, Eminem a obţinut premiul pentru Cel Mai Bun Videoclip al un artist de sex masculin şi Cel Mai Bun Videoclip hip-hop, ambele pentru ‘Not Afraid’. Adolescentul Justin Bieber a câştigat premiul pentru Cel Mai Bun Videoclip al unui artist nou, pentru piesa ‘Baby’.