Imaginile devenit virale cu reîntâlnirea dintre astronautul Christina Koch şi câinele său (Video)

16/02/20 ora:1:20pm

Astronautul american Christina Koch, care a primit numeroase aprecieri după recordul stabilit în urma misiunii sale de 328 de zile în spaţiu, a avut parte de o doză sănătoasă de dragoste canină la întoarcerea acasă, după cum se poate vedea într-o înregistrare video pe care a publicat-o joi pe contul său de Twitter, relatează Reuters vineri.

”Nu ştiu sigur cine a fost mai încântată. Mă bucur că îşi aduce aminte de mine după un an”, a scris Koch.

În imaginile video se poate vedea cum câinele dă energic din coadă şi se urcă cu labele din faţă pe geamurile uşii de la intrare la apropierea lui Koch. După ce ea intră în casă şi se aşază în genunchi, câinele devine şi mai entuziasmat, dă din coadă şi o linge pe faţă.

Inregistrarea video totalizase 4,6 milioane de vizualizări pana duminica la pranz, conform contului astronautului.

Capsula astronautului a aterizat în Kazahstan la data de 6 februarie după o călătorie istorică pe Staţia Spaţială Internaţională. Misiunea de 328 de zile a depăşit recordul pentru cea mai lungă şedere continuă în spaţiu a unei femei.

Koch, în vârstă de 41 de ani, un inginer originar din Carolina de Nord care s-a alăturat echipei de astronauţi a agenţiei spaţiale americane NASA în 2013, a fost de asemenea protagonista primei ieşiri în spaţiu a unei echipe exclusiv feminină, în 2019.

Christina Koch ar putea fi desemnată pentru viitoarea misiune pe Lună şi atunci ar deveni prima femeie care pune piciorul pe satelitul natural al Pământului, a transmis joi Space.com.AGERPRES/(AS – autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)