Gérard Depardieu: Nu-mi plac francezii; sunt aroganti si încrezuti

16/03/12 ora:5:44pm


Actorul Gérard Depardieu [i-a criticat compatrio]ii într-un interviu acordat unui post de televiziune elve]ian, în care a spus c\ nu îi plac francezii, deoarece ace[tia sunt arogan]i [i încrezu]i, informeaz\ dailymail.co.uk.
Actorul francez, n\scut în ora[ul Châteauroux din departamentul francez Indre, a f\cut aceast\ declara]ie cu ocazia unui interviu în care a vorbit despre urm\torul s\u film, un lungmetraj despre via]a [i cariera fostului director al Fondului Monetar Interna]ional Dominique Strauss-Kahn, în care va de]ine rolul principal.
Filmul va fi regizat de cineastul Abel Ferrara.
Discutând despre Dominique Strauss-Kahn cu prezentatorul emisiunii “Pardonnez-Moi”, Darius Rochebin, starul francez a spus: “Nu este un personaj iubit. Cred c\ el este ca to]i francezii, e arogant. Oricum nu prea îmi plac francezii, mai ales cei ca el. Iar el este foarte francez – arogant [i încrezut. E un personaj de jucat. Voi juca acest rol, tocmai pentru c\ nu-mi place de el".
Invitat s\ î[i exprime opiniile despre "impulsurile sexuale" ale lui Strauss-Kahn, din cauza c\rora acesta a fost arestat în mai 2011 [i acuzat c\ a încercat s\ violeze o camerist\ într-un hotel din New York, Depardieu a spus c\ nu a fost dezgustat de acel scandal, ci de "atitudinea general\" a fostului director al FMI-ului.
"Are felul acela al lui de a merge, cu o mân\ în buzunar. Cu to]ii putem s\ avem gânduri murdare [i e de notorietate faptul c\ to]i ace[ti oameni care de]in o putere uria[\, bani, precum cei de la FMI sau magistra]ii, pot fi astfel. Îns\ eu nu voi încerca s\ intru prea adânc în pielea lui Strauss-Kahn, întrucât nu am apreciat niciodat\ persoanele lipsite de demnitate”, a spus starul francez în vârst\ de 63 de ani.
Dominique Strauss-Kahn a fost în cele din urm\ achitat de acuza]ia de viol [i s-a întors în Fran]a, unde a fost îns\ acuzat c\ a abuzat sexual o tân\r\ scriitoare francez\.