Coca Cola, t`r`t\ `ntr-un scandal rasist

18/03/12 ora:7:22pm

Angajaţii dindouă fabrici din SUA dau în judecată firma pentru comportament rasial.

Coca Cola a fost dată în jduecată de 16 angajaţi, care acuză că sunt discriminaţi şi obligaţi să lucreze în condiţii ostile.
“Niciodată în viaţa mea nu am avut parte de un astfel de tratament”, a spus Sondra Walker, unul din angajaţii care au depus plângere.

Sondra spune că a fost numită “nappy head”, un termen peiorativ pentru perosoanele de culoare.
Angajaţii din rândul minorităţilor afroamericană şi hispanică se plâng şi că primesc sarcini mult mai grele în comparaţie cu ceilalţi.

Toney Anaya, unul dintre purtătorii de cuvânt ai comapniei, spune că în prezent se desfăşoară o anchetă în acest caz, cu precizarea că producătorul de băuturi răcoritoare nu tolerează discriminarea.

Recent, producătorii de băuturi răcoritoare Coca-Cola şi Pepsi şi+au ajustat ingredientele pentru a evita în statul California afişarea unui avertisment împotriva cancerului pe etichetă, după ce o substanţă folosită de cele două grupuri a fost clasificată drept cancerigenă.

Producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat luni că a cerut furnizorilor să modifice procesele lor de producţie pentru a reduce cantitatea de 4-MEI din caramel, dar că acest lucru nu înseamnă şi modificarea reţetei pentru producerea băuturii răcoritoare Coca-Cola.