Cate Blanchett, gata sa renunte la actorie: E timpul pentru mine sa ma opresc

19/08/19 ora:11:26am

In “Where’d You Go Bernadette”, in regia lui Richard Linklater, film ce va fi in curand in cinematografele din Romania, Cate Blanchett joaca rolul principal: o arhitecta si mama in acelasi timp, aflata la marginea unei crize artistice si existentiale.

In februarie, Blanchett dadea un indiciu cu privire la propria sa viziune legata de viata, intr-un interviu cu Julia Roberts, in care i-a marturisit acesteia ca se gandeste sa renunte la actorie. “Poate ca a venit timpul sa ma opresc”, i-a spus colegei sale de breasla.

Replica Juliei a venit imediat: “Inceteaza sa mai spui asta!”. “Nu, chiar asa este. De ce n-as putea sa cresc gaini si sa citesc Proust?”, a continuat Cate.

La premiera filmului “Where’d You Go Bernadette”, de saptamana aceasta, de la Metrograph din New York, cei de la Vulture au intrebat-o pe actrita daca a vorbit serios cand a spus ca ar vrea sa renunte la actorie. “A, da “, a spus ea. “E timpul pentru mine sa renunt. Absolut. Si sunt convinsa ca publicul din toata lumea va spune asta dupa ce va vedea filmul: ‘Este timpul ca ea sa se opreasca’. Imi cer scuze in avans”, a adaugat Cate.

In acelasi timp, Blanchett marturiseste ca este ceva ce simte dupa fiecare film in care joaca. Ce o face totusi sa mearga inainte?

“Se intampla datorita unor oameni ca Richard Linklater si Maria Semple care vin si-ti spun ‘Vrei sa lucrezi cu mine?” Iar eu spun: Da, normal!”, a dezvaluit actrita pentru Vulture.

“Pentru mine rolul este ceva secundar. Importanta este persoana cu care porti conversatia. Si cine nu ar vrea sa vorbeasca cu asemenea oameni. In plus, Billy [Crudup] este aici din nou, am lucrat cu el acum 20 de ani si a fost o bucurie absoluta sa pot lucra acum din nou cu el. Apoi se intampla la fel: ‘OK. E timpul sa te opresti’”, a conchis actrita.

filmnow.ro