Actorul Samuel L. Jackson şi fostul star NBA Magic Johnson, confundaţi cu migranţi în Italia

reportersite
21/08/17 ora:9:00pm

samuel jackson-magic johnsonSamuel L. Jackson și fostul star NBA, Magic Johnson, și-au petrecut vacanța în Italia, unde au fost protagoniștii unei controverse bizare, după ce oamenii care i-au fotografiat au distribuit pozele pe retelele sociale. Ei apăreau alături de pungi de cumpărături. Actrița italiană Nina Moric, de origine croata, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu aceștia, la descrierea căreia a precizat că “în destinațiile turistice precum Forte dei Marmi sau Milano, imigranții trăiesc pe picior mare cu cei 35 de euro ai noștri”.

35 de euro este suma pe care o plătesc italienii pentru a primi și integra în societate valul de refugiați. Postarea a devenit virală în doar 24 de ore, mulți luând-o în serios. Au curs mii de comentarii in care oamenii erau revoltati de “migrantii” care isi permit cumparaturi de lux pe banii lor. În Italia există controverse aprige din cauza refugiaților, mulți fiind convinși că aceștia vin să trăiască pe banii lor.

jackson-johnsonActrița a scris ulterior că totul a fost o glumă, surprinsă de o avalansă de reacții negative primite de postarea sa. Nina Moric face parte din mișcarea italiană de extremă dreaptă CasaPound și participă la marșuri, susține discursuri extremiste și se opune ideologiei „Ius Soli”, conform căreia orice persoană născută pe teritoriul unei țări are dreptul de a primi cetățenia statului respectiv, scrie b1.ro.