Tuesday , April 23 2024

Rusia a atacat puternic cu drone portul Izmail, aproape de granița cu România

Rusia a bombardat, luni dimineață, portul ucrainean la Dunăre Izmail, iar oficialii locali i-au avertizat cetățeni să rămână în adăposturi.

Într-o primă declarație, guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, a spus că forțele Moscovei au lovit timp de două ore acest oraș, aflat la granița cu România și care este una dintre cele două porți majore pentru exportul pe Dunăre al cerealelor ucrainene.

Forțele aeriene ale Kievului au transmis că dronele ruse au vizat și districtul învecinat Kili (Chilia Nouă, n.r.)

Atacul de luni dimineața vine la o zi după un alt atac, desfășurat duminică asupra portului dunărean Reni.

Ministerul rus al Apărării a declarat că dronele au lovit depozite de combustibil folosite de armata ucraineană. Din iulie, de când s-a retras din acordul cerealier la Marea Neagră, Rusia a vizat constant infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 17 drone care vizau regiunea Odesa, a declarat guvernatorul Oleg Kiper într-o postare pe Telegram. Kiper a confirmat că unele drone au produs pagube.

Într-o actualizare a postărilor anterioare, oficialul ucrainean a menționat că atacul de la Izmail a durat în total trei ore și jumătate.

Mai multe clădiri, inclusiv depozite, au fost lovite, fiind avariate utilaje agricole și echipamente industriale. Mai multe incendii au izbucnit, de asemenea, în locuințe civililor, dar au fost între timp stinse.

sursa foto: Kyiv Post

 

Vezi si

Zelenski: Ucraina şi Statele Unite “au început să lucreze” la un acord bilateral de securitate

Ucraina şi Statele Unite “au început să lucreze” la un acord bilateral de securitate, a …