Thursday , March 28 2024

Ghimpu: Nu vom uita niciodată ce a însemnat Adrian Păunescu pentru cei din Republica Moldova

Mihai Ghimpu, presedintele interimar al R. Moldova

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe pentru moartea lui Adrian Păunescu, precizând că locuitorii R.Moldova nu vor uita niciodată câte a făcut poetul pentru ca limba şi cultura română să rămână vii şi roditoare pe acest pământ.

“Am primit cu profundă îndurerare vestea că marele poet Adrian Păunescu a trecut la cele veşnice. Nu vom uita niciodată ce a însemnat Adrian Păunescu pentru noi, cei din Republica Moldova, câte a făcut, prin versurile şi cântecele sale, pentru ca limba şi cultura română să rămână vii şi roditoare pe acest pământ”, se arată în mesajul lui Ghimpu, dat publicităţi de Parlamentul de la Chişinău.

Ghimpu precizează că există în Republica Moldova o generaţie care s-a educat de la emisiunile lui Adrian Păunescu şi care nu îl va uita niciodată.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova menţionează că nu vor fi uitate nici contribuţiile remarcabile ale lui Adrian Păunescu “la dezvoltarea literaturii române, la promovarea adevărului istoric, la consolidarea conştiinţei şi solidarităţii naţionale”.

“Plecarea lui Adrian Păunescu dintre noi este o pierdere pentru cultura română, un mare gol lăsat în sufletele şi minţile noastre. Transmitem pe această cale condoleanţe familiei şi îi suntem alături în aceste momente grele. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace”, adaugă Mihai Ghimpu.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.

Adrian Păunescu – născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova – a fost poet, publicist şi om politic.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Vezi si

Uriașa bază aeriană NATO care se construiește la Mihail Kogălniceanu îi deranjează pe ruși

Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea …