Ziua Universală a iei – “Expoziția CAMASA CU ALTITA DIN BUCOVINA, tezaur etnografic – documente cusute”, la Hanul Domnesc

16/06/18 ora:9:20am

Muzeul Etnografic HANUL DOMNESC marchează și în acest an ZIUA UNIVERSALA A IEI. În data de 24 iunie 2018, ora 14.00 va fi deschisă expoziția temporară “CAMASA CU ALTITA DIN BUCOVINA Tezaur etnografic – documente cusute”.

Expoziția aduce pentru prima oară în atenția publicului patrimoniul etnografic din categoria Tezaur, precum și fragmente de altiță (mostre) din colecția Port popular, care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Aceste piese fac parte din documentele etnografice care ilustrează unicitatea și creativitatea cămășii românești cu altiță.

Expoziția se dorește a fi o restituire către public a valorilor tezaurizate în depozitele muzeului, în Anul european al patrimoniului.

Alături de Muzeul Etnografic, ca în fiecare an, se află Asociația ia Bucovina care va organiza ateliere de creație pentru copii și adulți: pictură pe lemn și pânză, podoabe din mărgele, împletituri coronițe de sânziene și vizitatorii vor asculta un concert de muzică clasică susținut de Asociația “Schertzo dell’Arte”.