Ziua Culturii Naționale, marcată cu o serie de manifestări de Muzeul Bucovinei

9/01/20 ora:5:11pm

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, miercuri, 15 ianuarie 2020, Muzeul Bucovinei marchează această zi cu un program de manifestări culturale:

Ora 12.00  – Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente– lansare film documentar „Bukovina – țara Oamenilor Fagi, țara iubirii adevărate”, regia: Florin Kivorkian, o producție Arka Film în co-producție cu TVR; durata: 78 minute.

Ora 18.00   – Palatul Administrativ – proiecție imagine Mihai Eminescu

Ora 19.00  – Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente – teatru: Să nu ne răzbunați, regia și scenografia: Silvia Răileanu și Mirela Nistor (piesă dublu premiată), co-producție Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” și teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

“Să nu ne răzbunați” este o poveste despre izbândă. Este ­des­pre o pagină dureroasă din istoria țării, pierderea Basarabiei către Rusia. Este o piesă ­des­pre întoarcerea la credință, suferință, evoluție și fericire. “Să nu ne răzbunați” spune povestea Margaretei Spânu-Cemartan și nu doar a ei, a miilor de români deportați în Siberia la munca forțată. Cei mai mulți, nu s-au mai întors acasă niciodată.  Şi cu ajutorul monahului Moise, care a avut răbdarea să culeagă aceste mărturii ale deportaților în Siberia, s-a născut aceasta piesa de teatru, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul sucevean.