Mâine, la Biroul Francez, elevi de la trei licee sucevene vor desfășura activitatea “Saint Nicolas, histoires et légendes francophones”

5/12/17 ora:8:41am

Sucevenii francofoni și francofili sunt invitați la Biroul francez, miercuri, 6 decembrie 2017, ora 18:00, la activitatea „Saint Nicolas, histoires et légendes francophones”, susținută de Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava.  Similar edițiilor precedente, elevii francofoni vor delecta publicul cu legende, mituri și superstiții specifice spațiului francofon.  O expoziție de felicitări pictate și caligrafiate inedit, cu scene amuzante, va fi vernisată cu acest prilej.

Micii trubaduri francofoni contemporani vor interpreta, la diverse instrumente, colinde și cântece specifice de sezon. Concursul tematic se va încheia cu înmânarea de diplome, cu premii dulci și multe surprize.

Organizată de prof. dr. Petronela Munteanu si prof. dr. Cristina Hetriuc, această manifestare își propune să răspundă promovării valorilor Francofoniei, plurilingvismul și diversității culturale și să familiarizeze participanții cu elemente de cultură și civilizație francofonă. Intrarea este liberă.