,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, eveniment organizat luni, la Iulius Mall, de DGASPC Suceava

29/11/18 ora:12:25pm

DGASPC Suceava organizează în data de 3 decembrie 2018, începând cu orele 13.00 la Iulius Mall Suceava, a XIII-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”- eveniment – manifestare la care  vor  participa copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul  centrelor de plasament și din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura  DGASPC-Suceava.

În cadrul acestui eveniment se va desfășura   un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități și  va fi organizată  o expoziție care va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii  de către opinia publică, a  problemelor  cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ca în fiecare an, în candrul evenimentului,  persoanele cu dizabilitati vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul  Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate,  care a spus Singura parte care mă defineşte din cuvântul “dizabilitate” sunt ultimele 9 litere – “abilitate” “ iar  mesajul organizatorilor:  „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”

Participă:

٭ Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului,

٭ Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în Dificultate Fălticeni,

٭ Casa de tip familial ”Visătorii” Fundu Moldovei,

٭ FARA

٭ CRRN  Mitocu Dragomirnei,

٭ CRRN ,,O Nouă Șansă,, Todirești,

٭ CRRN Costîna,

٭ CRRPH ,,O Nouă Viață,, Siret,

٭ CRRPH Pojorîta,

٭ CRRN Sasca Mica,

٭ CRRN Zvoriștea,

٭ Clubul ”Împreună”

Invitați:

٭ Călin Brăteanu- artist și director al Centrului pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovina

٭ Sebastian Crăciun- Asociația” Freamăt de Speranță”

٭ Galea Stefania-Serviciul Asistență Maternală

٭ Bilaucă Raluca-Servicii Multifuncționale pentru  Copilul aflat în Dificultate Suceava

٭ Dorel Mihoc- artist

٭ Luisa Maria Vasilcovici, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava

٭ Corul persoanelor cu Dizabilități ”Speranța”

 Prezintă: Manuela Pentiuc

Parteneri: Iulius Mall Suceava, Te Aud Romania, Asociația Zâmbete în Bucovina,  Asociația Multicare,  Auchan, Jolipan Suceava,  DB Advisory, Asociația Părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” .

“Dragi suceveni, sunteți invitați la un eveniment de suflet,  pentru care, beneficiarii serviciilor noastre, s-au pregătit de-a lungul întregului an, au învățat, au repetat, au lucrat în ateliere produse manuale, care mai de care, mai deosebite, din elemente naturale și atent meșteșugite împreună cu instructorii lor. Vă veți bucura ochii, sufletul și inima alături de noi, îi veți putea încuraja, dărui un zâmbet și o vorbă bună. Vă așteptăm cu drag luni, 3 decembrie, la Iulius Mall, pentru a  le spune ”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Cretuleac. (O.S.)

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

 

GEORGETA NADIA CREȚULEAC